Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεμελιώδη δικαιώματα και αρχιτεκτονική κληρονομιά
Συγγραφέας:   Αντώνης Μανιάτης


Θεμελιώδη δικαιώματα και αρχιτεκτονική κληρονομιά
Υποθέτουμε ότι το Δίκαιο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς χρειάζεται ανανέωση μέσα από την καθιέρωση πρωτότυπων θεμελιωδών δικαιωμάτων, κυρίως των φυσικών προσώπων και δευτερευόντως και των νομικών προσώπων, όσον αφορά τη σχέση τους με την πολιτιστική κληρονομιά και ιδιαίτερα με την αρχιτεκτονική κληρονομιά, τα οποία αξίζουν να τεθούν στο προσκήνιο της πολιτιστικής διεργασίας μέσα από έναν ενεργότερο και πιο συμμετοχικό ρόλο.
Αυτή είναι η υπόθεση εργασίας του παρόντος έργου, η οποία και θα επιχειρηθεί να επαληθευτεί μέσα από την εξέταση κατʼ αρχάς ορισμένων πολιτιστικών θεμελιωδών δικαιωμάτων και, στη συνέχεια, της νομοθεσίας για την αρχιτεκτονική κληρονομιά.

350 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342 (Δημόσιο δίκαιο)
ISBN: 978-960-15-2392-7
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2392-8
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
40.38
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

38.36
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δρ. Παρισίων Αντώνιος Π. Μανιάτης γεννήθηκε στην Αθήνα κατά το 1970. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής Αθηνών κατά το 1993. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου, επιλέγοντας κατεύθυνση διοικητικού δικαίου του ίδιου Τμήματος. Δικηγορεί, με έδρα την Καλαμάτα, από το 1995 και είναι δικηγόρος στο Εφετείο. Κατέχει την αγγλική, τη γαλλική, τη γερμανική, την ιταλική και την ισπανική. Μετέβη στο Παρίσι κατά το 1996 για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στον ίδιο κλάδο. Το 1998 υποστήριξε τη διατριβή του με τίτλο "Le recours parlementaire dans l΄ Union europeene". Έχουν εκδοθεί ακόμα η μονογραφία του "Η νομοφυλακία" που αφορά στον ιστορικό θεσμό των νομοφυλάκων και κατ΄ επέκταση στη συνταγματική δικαιοσύνη και το έργο του "Η ήπια δικαιοσύνη" που αποτελεί ανάλυση εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών και απονομής του δικαίου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.