Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικολογική διαχείριση κτηρίων, οικισμών και πόλεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση
(Μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων)

Οικολογική διαχείριση κτηρίων, οικισμών και πόλεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Στις σελίδες του βιβλίου αναπτύσσονται όλες οι προϋποθέσεις της οικολογικής δόμησης και οι δυνατότητες για αναστροφή της περιβαλλοντικής κρίσης μέσα από την αναβάθμιση της ποιότητας του δομημένου περιβάλλοντος.

Στο βιβλίο με τίτλο "Οικολογική Διαχείριση Κτηρίων, Οικισμών και Πόλεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων" καταγράφεται η καταστροφή που έχει υποστεί το περιβάλλον από τις ανθρώπινες ενέργειες. Υπογραμμίζεται ότι ο άνθρωπος, στην προσπάθειά του να βάλει τη φύση στην υπηρεσία του, έθιξε την ισορροπία της, προκαλώντας σοβαρότατες και συχνά ανεπανόρθωτες βλάβες και καταστροφές. Επεδίωξε την ανάπτυξη και δεν έλαβε υπόψη του τη "βιώσιμη ανάπτυξη". Η αλόγιστη χρήση φυσικών πόρων από μη ανανεώσιμες πηγές, η κακή χρήση απορριμμάτων, η κοπή και εξαφάνιση δένδρων και δασών, η κατασπατάληση και ρύπανση των υδάτων, οι πυρκαγιές και πολλά άλλα, καταδεικνύουν το βαθμό στον οποίο ο άνθρωπος δεν εκτίμησε την αξία της φύσης και δεν τη σεβάστηκε στην πορεία για την ανάπτυξή του. Τα παραπάνω αναπτύσσονται στα κεφάλαια του βιβλίου και η κατεύθυνση που δίνεται ορίζεται από την προσπάθεια ανάδειξης των βασικών θεμάτων που αφορούν στον περιβαλλοντικό και οικολογικό σχεδιασμό και τη δυνατότητα βιωσιμότητας των κτηρίων, των οικισμών και των πόλεων. Οι συγγραφείς δίνουν μεγάλη σημασία στον όρο "πόλεις", αποδεικνύοντας ότι η μεγαλύτερη υποβάθμιση σήμερα εμφανίζεται στο αστικό περιβάλλον, δηλαδή στο σύγχρονο ανθρωποποίητο περιβάλλον.

Το βιβλίο αντιμετωπίζει με μεγάλη πληρότητα το αντικείμενό του και είναι το πλέον επικαιροποιημένο στα θέματα τα σχετικά με την Οικολογική Διαχείριση των δομημένων περιοχών, ιδιαίτερα στο 2ο Μέρος, το σχετικό με τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Απευθύνεται σε ερευνητές σχετικούς με τα θέματα του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και σε επαγγελματίες και διαχειριστές των θεμάτων της αστικής, τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης. Τέλος, είναι μία πηγή ενημέρωσης για τους πολίτες, καθώς η προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, απασχολεί πλέον έντονα τον οποιοδήποτε.

(Ιωσήφ Στεφάνου, Ομότιμος Καθηγητής Πολεοδομίας - Χωροταξίας Ε.Μ.Π.)

24χ17 εκ., 360 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 711.44 (Πολεοδομία - Ευρώπη)
ISBN: 978-960-351-845-7
ISBN (10ψήφιο): 960-351-845-Χ
Βάρος: 0.755 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Γράψε τη δική σου κριτική
25.14
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.63
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μητούλα, Ρόιδω
Η Ρόιδω Μητούλα του Κωνσταντίνου και της Δέσποινας είναι λέκτορας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα "Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός του Χώρου" και διδάκτωρ Πολεοδομίας-Χωροταξίας της Αρχιτεκτονικης Σχολής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με θέμα "Οι επιπτώσεις της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στη φυσιογνωμία της ελληνικής πόλης". Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις και συμμετοχή με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Πολεοδομικής Σύνθεσης του Ε.Μ.Π. και είναι ερευνήτρια στο Εργαστήριο Ανθρωποοικολογίας και Αγροτικής Οικονομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Έχει ως γνωστικό αντικείμενο την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αστική Ανασυγκρότηση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.