Βασικές διαγνωστικές και απλές θεραπευτικές δεξιότητες στην οφθαλμολογία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Βασικές διαγνωστικές και απλές θεραπευτικές δεξιότητες στην οφθαλμολογία

Οδηγός εκπαιδευτικών στην προπτυχιακή πρακτική άσκηση: Οδηγός ελέγχου της άσκησης από τους εκπαιδευόμενους

Συλλογικό έργο

Ιωάννης Τσινόπουλος

Σταύρος Α. Δημητράκος

Η οφθαλμολογία ασχολείται με τη λειτουργία του οργάνου της όρασης και για τους φοιτητές της ιατρικής απαιτεί ίσως το 3% των γνώσεων και δεξιοτήτων, που καλούνται να αποκτήσουν κατά την εκμάθηση της τέχνης.

Για την σύνταξη του Καταλόγου Δεξιοτήτων στην Οφθαλμολογία, ελήφθησαν υπ` όψιν οι εξής παράγοντες:
- Το «ελάχιστα απαιτούμενο»: Οι ανάγκες του Γενικού Ιατρού
- Προσδιορισμός επιπέδου: Φοιτητές Ιατρικής Θ΄ εξαμήνου
- Αυτοέλεγχος διδασκόντων και διδασκομένων.

Ο κατάλογος επιτρέπει στο φοιτητή-αποδέκτη:
- Να σχηματίσει εικόνα και να ελέγχει την παρεχόμενη εκπαίδευση
- Να αξιολογήσει το περιεχόμενο της
- Να προσδιορίσει το ελάχιστα απαιτούμενο επίπεδο στην Οφθαλμολογία, από το οποίο θα μπορέσει να ξεκινήσει την άσκηση της Γενικής Ιατρικής.

Το παρόν βοήθημα, σχετικό με τις πρακτικές δεξιότητες, σε συνδυασμό με άλλο βοήθημα που αναπτύσσει τις απαραίτητες θεωρητικές δεξιότητες, είναι απαύγασμα εξαετούς καινοτόμου διδακτικής εμπειρίας, δοκιμασμένο στην πράξη, προϊόν αξιολόγησης φοιτητών και διδασκόντων και, σε συνδυασμό με το επιλεγόμενο σύγγραμμα, διευκολύνει σημαντικά την επιτυχία των φοιτητών στις εξετάσεις.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Τσινόπουλος

Ιωάννης Τσινόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Τσινόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής της Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ από τον Μάρτη του 2010. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1986) και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου (1992) με θέμα διδακτορικής διατριβής πάνω στη φακοθρυψία και τον σχεδιασμό ενδοφακών. Μέλος της Ελληνικής αλλά και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, μέλος της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπερηχογραφίας Οφθαλμού και Κόγχου με διαπίστευση για εκτέλεση υπερηχογραφημάτων από το Υπουργείο Υγείας, καθώς επίσης και μέλος άλλων Οφθαλμολογικών Εταιρειών. Έχει ορισθεί από τον διευθυντή της κλινικής Καθηγητή Σταύρο Δημητράκο, ως Υπεύθυνος του Τμήματος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σταύρος Α. Δημητράκος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρύσανθος Συμεωνίδης

Χρύσανθος Συμεωνίδης (Συγγραφέας)

Ο Χρύσανθος Συμεωνίδης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1998). Έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Ιατρική Ερευνητική Τεχνολογία από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής (ΠΡΟ.ΜΕ.Σ.Ι.) το 2001. Το 2007 ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Β΄ Κ.Π.Σ.). Υπηρετεί ως ειδικευόμενος Οφθαλμίατρος στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γ.Ν.Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος» και είναι Μεταδιδακτορικός Επιστημονικός Συνεργάτης της Β΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ασημίνα Ματαυτσή (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Χαλβατζής

Νικόλαος Χαλβατζής (Συγγραφέας)

Αποφοίτησε την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ το 1993. Εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στην Οφθαλμολογική Κλινική του Α.Π.Θ. στο διάστημα 1998-2002. Ολοκλήρωσε την υποειδίκευσή του στην Οφθαλμική Πλαστική Χειρουργική, Παθήσεις του Κόγχου και Στραβισμό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Bristol Eye Hospital, Bristol, U.K. κατά το διάστημα 2003-2004. Το 2006 απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ. Από το 2004 έως σήμερα εργάζεται στην Βʼ Οφθαλμολογική Κλινική Α.Π.Θ με την ιδιότητα του Επιστημονικού Συνεργάτη του Π.Δ. 407. Πεδία ενασχόλησης: Οφθαλμική Πλαστική Χειρουργική, Παθήσεις της Επιφάνειας του Οφθαλμού, Παθήσεις του Κόγχου, Χειρουργική Καταρράκτη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
46
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.109 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση