ΑΒγάτισμα
zoom in
12.17€ -27% 8.88€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603253143

  • Κατηγορίες:

    Παιδικά | Εφηβικά , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    1999

  • Εκδότης

    Άγρα

Το αλφαβητάρι αυτό παρουσιάζει κάθε γράμμα με ένα ή και δύο μεγάλα ποιήματα-ιστορίες που φτιάχτηκαν με λέξεις του γράμματος αυτού. 46 ολοσέλιδες και πολλές άλλες μικρές ζωγραφιές-σκίτσα του Τάσου Παυλόπουλου εικονογραφούν τα ποιήματα της Μαρίας Μαμαλίγκα.
Απευθύνεται σε παιδιά και της προσχολικής ηλικίας και των πρώτων τάξεων του σχολείου.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Τάσος Παυλόπουλος

Τάσος Παυλόπουλος (Εικονογράφος)

Ο Τάσος Παυλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, όπου ζει και εργάζεται σήμερα. Σπούδασε γραφιστική και ζωγραφική στην θρυλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βαρσοβίας, όπου φοίτησε δίπλα σε καλλιτέχνες όπως οι Henryk Tomaszewski και Teresa Pagowska. Ήταν υπότροφος του ΙΚΥ από το 1987 μέχρι το 1990. Το 1996 φιλοτέχνησε ένα από τα δώδεκα γλυπτά της σειράς Art Clock Towers που κατασκεύασε η Swatch για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός από τις εκθέσεις, ο Τάσος Παυλόπουλος έχει εκδώσει από το 1992 μέχρι σήμερα έξι βιβλία τέχνης και έργα του υπάρχουν σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μαρία Μαμαλίγκα

Μαρία Μαμαλίγκα (Συγγραφέας)

Η Μαρία Μαμαλίγκα γεννήθηκε στη Ρόδο το 1960. Σπούδασε Χημεία και Διδακτική της Χημείας στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στη Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Έχει κάνει επιστημονικές και γλωσσικές επιμέλειες βιβλίων. Έχει οργανώσει λογοτεχνικά και επιστημονικά συμπόσια. Έχει μεταφράσει βιβλία από τα αγγλικά στα ελληνικά. Άρθρα της, κριτικές, διηγήματα και ποιήματα, έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο τύπο, σε ανθολογίες, σε καλλιτεχνικά και σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Oργανωτικής Επιτροπής του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Σύμης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
101
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.333 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση