Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δυνάμει φίλες, δυνάμει ερωμένες
Συγγραφέας:   Βενετία Καντσά


Δυνάμει φίλες, δυνάμει ερωμένες
Το "Δυνάμει φίλες, δυνάμει ερωμένες" ερευνά το θέμα των σχέσεων ανάμεσα σε γυναίκες που είναι ή υπήρξαν ερωτικά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η ερωτική σχέση ανάμεσα σε γυναίκες είναι θέμα που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από σιωπή. Μια σιωπή που έχει γίνει συνήθεια (κακή), αλλά είναι επίσης και επιθυμητή. Ο περίγυρος αλλά και τα ίδια τα πρόσωπα προτιμούν την αποσιώπηση, δηλαδή την αφάνεια. Η επιστημονική έρευνα, σε αυτή την περίπτωση η επιτόπια ανθρωπολογική έρευνα και η απόρροιά της που είναι αυτό το βιβλίο, έρχεται ακριβώς αυτή τη σιωπή -και η ντροπή που κρύβει πίσω της- να καταρρίψει. Σκύβοντας με ενδιαφέρον και ερωτηματικά πάνω σε κάτι "ξένο", παράξενο για την κοινωνία, το κοιτάει κατ΄ αρχήν και το περιγράφει, για να περάσει μετά στην συνομιλία με τα πρόσωπα, τις λεσβίες, που σχηματίζουν αυτή την "παράξενη" ομάδα. Το "Δυνάμει φίλες, δυνάμει ερωμένες" είναι ένα έργο που αναδύθηκε στην κυριολεξία μέσα σε ένα τοπίο φαινομενικά ήμερο και προπάντων ακατέργαστο. Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι που ζουν την εμπειρία της ομοφυλοφιλίας έρχονται αρκετά συχνά πλέον στο προσκήνιο, στα μέσα ενημέρωσης, αλλά η "ανάγνωση" του προσωπικού βιώματος μέσα από το συγκριτικό βλέμμα της ερευνήτριας, μας προσφέρει πολύτιμη γνώση και βάθος, και στη βιβλιογραφία των λεσβιακών γυναικείων και queer σπουδών προσθέτει ένα κείμενο που κατορθώνει το δύσκολο εγχείρημα να συνδυάσει την επιστημονικότητα και την ευαισθησία, πράγμα από το οποίο έχουμε να μάθουμε όποια και αν είνα η απόστασή μας, κοντική ή μακρινή, από τις φίλες και ερωμένες της Ερεσού.

Σημείωση: Πρόλογος: Νίκη Σταυρίδη.

150 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 306.766 (Ομοφυλοφιλία), 306.7 (Φύλο)
ISBN: 978-960-9423-03-8
ISBN (10ψήφιο): 960-9423-03-5
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
12.11
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.78
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Βενετία Καντσά έχανε προπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μεταπτυχιακές στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει εκπονήσει τη διδακτορική της διατριβή στο London School of Economics and Political Science. Διδάσκει Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.