Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ζητήματα πολιτιστικής διαχείρισης
Συγγραφέας:   Γεώργιος Π. Λάββας


Ζητήματα πολιτιστικής διαχείρισης
Το βιβλίο "Ζητήματα πολιτιστικής διαχείρισης" του ακαδημαϊκού Γ.Π. Λάββα αποτελεί ένα από τα οράματά του που δεν πρόλαβε ο ίδιος να ολοκληρώσει. Αποσκοπεί με τρόπο εύληπτο και επιστημονικά τεκμηριωμένο να παραδώσει στους νεότερους τα διδάγματα των δύο νέων επιστημονικών κλάδων, της Διαχείρισης των Μνημείων και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η διάρθρωση των κεφαλαίων ακολουθεί σε γενικές γραμμές τους βασικούς άξονες των μαθημάτων του, από την αποσαφήνιση όρων, εννοιολογικών και ιδεολογικών προσδιορισμών, στην αναλυτική επισκόπηση επιμέρους θεμάτων και περιπτωσιολογικών μελετών. Αναλυτικότερα, τα κεφάλαια περιέχουν: λέξεις κλειδιά, ανάπτυξη υποκεφαλαίων από δημοσιευμένα ή αδημοσίευτα κείμενα του Γ.Π. Λάββα, μελέτες περίπτωσης, προτάσεις από τους επιμελητές της έκδοσης για περαιτέρω μελέτη και έρευνα από τον αναγνώστη και εργογραφία του Γ.Π. Λάββα.

Η αποβιομηχάνιση των περιοχών στη σύγχρονη μετά-πολη, η εξέλιξη ιστορικών κέντρων σε πολιτιστικά αξιοθέατα και η εμφάνιση νέων τουριστικών αξιοθέατων (θεματικά πάρκα) και μουσείων (μνημείων/τοπόσημων) για την πόλη δημιουργούν προοπτικές, αλλά και προκλήσεις, τις οποίες η επιστήμη της Διαχείρισης της Κληρονομιάς καλείται να αντιμετωπίσει με τεκμηριωμένο τρόπο θεώρησης και δράσης.

25χ22 εκ., 264 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 306.4 (Πολιτιστική πολιτική)
Άλλα πρόσωπα: Ρίβα Λάββα (Επιμελητής) , Μάνος Μικελάκης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-204-297-7
ISBN (10ψήφιο): 960-204-297-4
Βάρος: 1.222 κιλά
Εκδότης: Μέλισσα
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
65.41
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

58.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.