Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κομματικός επαναστατικός Τύπος

Κομματικός επαναστατικός Τύπος
Η έκδοση που έχετε στα χέρια σας, με τίτλο "Κομματικός - Επαναστατικός Τύπος" είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς της Συντακτικής Επιτροπής του Οδηγητή, οργάνου του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

Η μικρή αυτή έκδοση, απευθύνεται πρώτα και κύρια στη νέα γενιά, τους νέους εργαζόμενους, τα παιδιά της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς. Με στόχο, η έκδοση αυτή να είναι και μια μικρή συμβολή στη δημιουργία μορφωτικού ρεύματος στις γραμμές της ΚΝΕ και ευρύτερα της νεολαίας, αναδεικνύουμε τις βασικές πλευρές της ανάγκης ύπαρξης, της αξίας και της μοναδικότητας, της ιστορικής διαδρομής του κομματικού-επαναστατικού Τύπου στη χώρα μας.

Αντικειμενικά, στις σελίδες της έκδοσης, δεν μπορούν να "χωρέσουν" σε μια διεξοδική ανάλυση όλα τα παραπάνω, μπορεί όμως η έκδοση αυτή να αποτελέσει έναν καλό "οδηγό" για μια πρώτη επαφή των νέων με τον κομματικό - επαναστατικό Τύπο, τη σημασία και την ιστορική πορεία του.

Στις μέρες μας, η αστική τάξη "ευαγγελίζεται" δήθεν την κοινωνία της πληροφορίας, για να κρύψει ότι η ενημέρωση είναι και αυτή στα χέρια του κεφαλαίου και -πέρα απ΄ τα κέρδη που προσφέρει στους ιδιοκτήτες των Μέσων- είναι ένα σημαντικό όπλο στον ταξικό πόλεμο που διεξάγει ενάντια στην εργατική τάξη, με στόχο την υποταγή της. Στην ενορχηστρωμένη προπαγάνδα του κεφαλαίου, που στοχεύει στη χειραγώγηση της εργατικής τάξης και της νεολαίας, παρουσιάζοντας τη δική του αλήθεια σαν μοναδική, "ντύνεται" τα χρώματα της "αντικειμενικότητας" και της "ελευθερίας" του Τύπου, εσχάτως και του διαδικτύου, σ΄ αυτήν την "ψευτιά και υποκρισία", όπως τη χαρακτήρισε ο Β. Ι. Λένιν, απάντηση είναι μόνο ο κομμουνιστικός Τύπος.

Ο κομμουνιστικός Τύπος λέει την αλήθεια στο λαό για τη ζωή του. Αποκαλύπτει την καπιταλιστική εκμετάλλευση, διαφωτίζει και οργανώνει την πάλη της εργατικής τάξης για να κατακτήσει τη δική της εξουσία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Αυτήν την αλήθεια, επιθυμούμε να αναδείξουμε στις σελίδες της έκδοσης αυτής. Τόσο με τα άρθρα όσο και με τις σελίδες του φωτογραφικού αφιερώματος με πλούσιο αρχειακό υλικό επιδιώκουμε να διεγείρουμε το ενδιαφέρον για βαθύτερη μελέτη και γνώση της ιστορίαςτου ΚΚΕ. Απ΄ την ιστορία του ΚΚΕ, που σημαντική πλευρά της είναι η διαφωτιστική - προπαγανδιστική δραστηριότητα, έχουμε να αντλήσουμε πολύτιμη επαναστατική πείρα και διδάγματα.

Η Συντακτική Επιτροπή του Οδηγητή

24χ17 εκ., 139 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.532 495 (Κομμουνισμός - Ελλάς), 070.495 (Εφημερίδες - Ελλάς), 070.509 249 5 (Εκδότες και εκδόσεις - Ελλάς)
ISBN: 978-960-451-105-1
ISBN (10ψήφιο): 960-451-105-Χ
Βάρος: 0.351 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
5.05
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

4.49
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.