Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βιώσιμη ανάπτυξη
(Έννοιες, διεθνείς και ευρωπαϊκές διαστάσεις)

Βιώσιμη ανάπτυξη
[...] Κύριος αίτημα της κοινωνίας των πολιτών στη μεταμοντέρνα εποχή, ανάμεσα σ΄ άλλα, είναι και η αναζήτηση όρων βιώσιμης ανάπτυξης και αποκεντρωμένων διαδικασιών ευημερίας, που να στηρίζονται στην ενεργό δέσμευση των εμπλεκομένων εταίρων, όπως και στην κινητοποίηση, ανάδειξη και αξιοποίηση των ανανεώσιμων, κυρίως, πόρων και των σχετικών παραγωγικών εισροών.
Αυτά, εκτιμάται ότι πρέπει να οικοδομούνται εκ των κάτω προς τα πάνω (bottom-up approach), στη βάση στρατηγικών επιλογών και προτεραιοτήτων με συνυπολογισμό και εξισορρόπηση οικονομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και θεσμικών παραμέτρων..
Σκέψεις όπως αυτές αποτέλεσαν το κίνητρο των συγγραφέων, όπως συνάγεται από τη δομή και το περιεχόμενο της παρούσας έκδοσης. [...]

(Κωνσταντίνος Λ. Παπαγεωργίου, από το προλογικό σημείωμα)

24χ17 εκ., 144 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 363.7 (Περιβάλλον - Προστασία)
ISBN: 978-960-8940-72-7
ISBN (10ψήφιο): 960-8940-72-9
Βάρος: 0.33 κιλά
Εκδότης: Rosili
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
11.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.32
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καλδής, Παναγιώτης Ε.
Ο Παναγιώτης Ε. Καλδής γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Είναι τακτικός αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου διδάσκει διοίκηση επιχειρήσεων, εφαρμοσμένα οικονομικά, μάρκετινγκ και σχετικά αντικείμενα. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.) από τη Σχολή Επιχειρήσεων, Περιβάλλοντος και Κοινωνίας το Πανεπιστημίου του Coventry της Αγγλίας και έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική έρευνα στον τομέα Οικονομικής Πολιτικής και Κράτους του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιώς, πτυχιούχος αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και πτυχιούχος αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και πτυχιούχος παιδαγωγικών σπουδών της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει μαθήματα οικονομικών και πολιτικών θεωριών στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Wyoming των ΗΠΑ, καθώς και θέματα τοπικής ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Tras-os-Montes της Πορτογαλίας. Το διδακτικό του έργο (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτικό) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ευρύ, διεθνές και αναγνωρισμένο. Ανάλογο είναι και το δημοσιευμένο ερευνητικό και συγγραφικό έργο του, με αρκετά μεγάλο αριθμό ετεροαναφορών, όπως και η υπόλοιπη επιστημονική και διοικητική του δραστηριότητα. Αναφέρεται, επίσης, ότι η επαγγελματική του εμπειρία φθάνει τις τρεις δεκαετίες ως στέλεχος ευθύνης σε θέσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το 2004 ανέλαβε πρώτος Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδικοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Μητούλα, Ρόιδω
Η Ρόιδω Μητούλα του Κωνσταντίνου και της Δέσποινας είναι λέκτορας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα "Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός του Χώρου" και διδάκτωρ Πολεοδομίας-Χωροταξίας της Αρχιτεκτονικης Σχολής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με θέμα "Οι επιπτώσεις της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στη φυσιογνωμία της ελληνικής πόλης". Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις και συμμετοχή με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Πολεοδομικής Σύνθεσης του Ε.Μ.Π. και είναι ερευνήτρια στο Εργαστήριο Ανθρωποοικολογίας και Αγροτικής Οικονομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Έχει ως γνωστικό αντικείμενο την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αστική Ανασυγκρότηση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.