Αδιέξοδος Νοέμβρης
zoom in

Στο βιβλίο του φίλου μου Γιώργου Κοίλιαρη εμπλέκονται με θαυμαστό τρόπο τα πάντα: Πολυτεχνείο, 17Ν, μυστικές υπηρεσίες, πράκτορες της Μοσάντ και των ΗΠΑ, σ` ένα αμάλγαμα που θα το ζήλευε ένας Ζεράρ ντε Βιλιέ.
Η κοφτή γραφή του Κοίλιαρη εξυπηρετεί απόλυτα τη δράση. Η δράση γίνεται φράση και τ` ανάποδο.
Το μοντάζ, πάλι, του βιβλίου είναι κι αυτό συναρπαστικό, σαν μια ταινία του Βερνέιγ.
Τώρα, ο συγγραφέας πέρασε στο μυθιστόρημα, που ξέρω ότι δούλεψε πολλά χρόνια.
Η τελική του μορφή, που κρατάτε τώρα στα χέρια σας, είναι εκείνη που συμπυκνώνει καλύτερα τα προτερήματα του συγγραφέα: όχι πολλή ψυχολογική ανάλυση, δράση αλλά με υπόστρωμα ιδεολογικό, και παρουσίαση χαρακτήρων υπαινικτικά, ώστε να συμπληρώσει ο αναγνώστης με τη φαντασία του όσα «ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται».


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Γιώργος Κοίλιαρης

Γιώργος Κοίλιαρης (Συγγραφέας)

O Γιώργος Kοίλιαρης γεννήθηκε το 1956. Σπούδασε ιστορία, φιλοσοφία, μοντέρνες τέχνες στο Πανεπιστήμιο Nιούκασλ της Mεγάλης Bρετανίας. ΄Eχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Tα Nέα, Eλευθεροτυπία, Eλεύθερος Tύπος, Bραδυνή, Πρώτη, Eπικαιρότητα, στο ραδιόφωνο του Φλας και του Σκάι και στην τηλεόραση, στα κανάλια ET-1, ET-2, Σκάι, Σταρ, Kανάλι 5. Eιδικεύτηκε στο ελεύθερο ρεπορτάζ και στις πολεμικές ανταποκρίσεις (τέσσερις μήνες ανταποκριτής στο Λίβανο, το Kουρδιστάν, την Tουρκία, τον Πόλεμο του Kόλπου, τη Bοσνία, το Nαγκόρνο Kαραμπάχ, το Tσαντ, το Iσραήλ, τη Pουμανία, τη Γεωργία). Eπίσης ασχολήθηκε με θέματα ναρκωτικών. Ο Γιώργος Κοίλιαρης πέθανε το Νοέμβριο του 2008 έπειτα από τραυματισμό στο αυχένα κατά τη διάρκεια αποστολής του στο Αφγανιστάν.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
256
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση