Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φυτοπροστατευτικά προϊόντα
(Τρόπος δράσης και εφαρμογές στην Ελλάδα)
Συγγραφέας:   Βασίλης Δημόπουλος


Φυτοπροστατευτικά προϊόντα
Η λεπτομερειακή καταγραφή όλων των φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα απαιτεί συνεχή ενημέρωση, γιατί οι αδειοδοτήσεις λήγουν και νέες εγκρίνονται, νέες δραστικές ουσίες και νέα σκευάσματα κυκλοφορούν στην αγορά και κάποια παλιότερα αποσύρονται. Η επικαιροποίηση λοιπόν το 2010 ενός βιβλίου που κυκλοφορεί από το 1998 και έχει γνωρίσει αλλεπάλληλες επανεκδόσεις κρίθηκε εντελώς απαραίτητη. Το βιβλίο αυτό που έχει καθιερωθεί και χρησιμοποιηθεί ευρύτατα από όλους αυτούς που ασχολούνται με τη γεωργία, επικαιροποιείται με στοιχεία του 2010 και συμπληρώνεται με προσθήκες επιπλέον πινάκων και υλικού, χρήσιμου και ταυτόχρονα εύκολα προσπελάσιμου. Από την εισαγωγή διαβάζουμε:

"...Ο συστηματικός έλεγχος των ασθενειών και των παρασίτων των καλλιεργούμενων φυτών είναι αναγκαίος για την πραγμάτωση μιας, οικονομικά αποδεκτής γεωργικής παραγωγικής διαδικασίας. ...Με το συστηματικό έλεγχο των ασθενειών και των παρασίτων, οι απώλειες της γεωργικής παραγωγής περιορίζονται στο 20 - 30 %.

...Η χρήση χημικών ουσιών, χωρίς να είναι η μοναδική, είναι η σημαντικότερη μέθοδος φυτοπροστασίας. Τα παρασιτοκτόνα, που χρησιμοποιούνται για τη θανάτωση των παρασίτων, είναι χημικές ουσίες με σημαντική βιολογική δραστικότητα έναντι και πολλών άλλων οργανισμών μη - στόχων του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου.

...Σήμερα οι προσπάθειες εστιάζονται στην ανάπτυξη νέων παρασιτοκτόνων πιο αποτελεσματικών, λιγότερο τοξικών για τον άνθρωπο και περισσότερο φιλικών προς το περιβάλλον. Αυτό, σε συνδυασμό με τις συνεχώς αυξανόμενες πιέσεις των κοινωνικών ομάδων για ασφαλή γεωργικά προϊόντα και τις συνεχώς αυστηρότερες προδιαγραφές που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την έγκριση αδειών κυκλοφορίας των παρασιτοκτόνων, φαίνεται να αποτελεί κάποια λύση. Επιπλέον, η χρήση των παρασιτοκτόνων μπορεί να μειωθεί σημαντικά με την ένταξή τους σε συστήματα ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας όπου η εφαρμογή και άλλων μεθόδων, βιολογικών, καλλιεργητικών κ.λπ., περιορίζει τη χρήση τους στο απόλυτα απαραίτητο επίπεδο.

...Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σαν εκπαιδευτικό βοήθημα της τριτοβάθμιας γεωπονικής εκπαίδευσης. Παρέχει γνώσεις για τα γενικά χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες των φυτοπροστατευτικών προϊόντων καθώς και τον τρόπο δράσης των σημαντικότερων κατηγοριών τους. Ταυτόχρονα παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τις δραστικές ουσίες και τα σκευάσματα που βρίσκονται σε χρήση στην Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου 2010".

24χ17 εκ., 360 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 581.2 (Φυτοπαθολογία)
ISBN: 978-960-8002-60-9
ISBN (10ψήφιο): 960-8002-60-5
Βάρος: 0.755 κιλά
Εκδότης: Έμβρυο
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
39.37
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

35.04
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.