Η χρονιά της πλημμύρας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η χρονιά της πλημμύρας

Margaret Atwood

18.80€ -26% 13.91€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604538553

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2010

  • Εκδότης

    Ψυχογιός

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η οικολογική καταστροφή και η εξαθλίωση της ανθρώπινης ύπαρξης είναι πλέον γεγονός. Ο Αδάμ-Ένα, ο καλοσυνάτος ηγέτης των "Κηπουρών του Θεού" -μια παραθρησκευτικής σέκτας αφιερωμένης στη συμφιλίωση της επιστήμης και της θρησκείας καθώς και στη διατήρηση των φυτικών και ζωικών ειδών- είχε προβλέψει από καιρό μια φυσική καταστροφή που θα άλλαζε τη μορφή της Γης. Και δυστυχώς, επαληθεύεται. Μόνο δυο γυναίκες φαίνεται να έχουν επιζήσει. Η Ρεν, μια νεαρή χορεύτρια που είχε βρει καταφύγιο στο σεξ κλαμπ όπου δουλεύει, και η Τόμπι, "Κηπουρός του Θεού", που κλειδώνεται σ΄ ένα πολυτελές σπα. Άραγε, υπάρχουν άλλοι επιζήσαντες; Η κολλητή της Ρεν; Ο αγαπημένος της Τζίμι; Καθώς ο Αδάμ-Ένα και οι οπαδοί του προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα σ΄ έναν μεταλλαγμένο κόσμο, η Ρεν και η Τόμπι θα πρέπει να βρουν κι αυτές μια άκρη στη ζωή τους. Σκοτεινό, τρυφερό, βίαιο και ενίοτε ξεκαρδιστικό, "Η χρονιά της πλημμύρας" είναι το πιο λαμπρό δείγμα γραφή της ευφυούς και πολυβραβευμένης Μάργκαρετ Άτγουντ.

Margaret Atwood

Margaret Atwood (Συγγραφέας)

Η Μάργκαρετ Άτγουντ γεννήθηκε στην Όταβα το 1939. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο βόρειο Οντάριο και το Κεμπέκ, κι άρχισε να γράφει σε ηλικία πέντε χρόνων "διδακτικά θεατρικά έργα, ποιήματα, εικονογραφημένες ιστορίες κι ένα ημιτελές μυθιστόρημα". Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Τορόντο και πήρε το Masters στο Radcliff College, ταξίδεψε πολύ και άλλαξε διάφορα επαγγέλματα-ταμίας, σερβιτόρα, σύμβουλος κατασκηνώσεων, λέκτορας της αγγλικής λογοτεχνίας, και τέλος συγγραφέας. Εκτός από καθιερωμένη ποιήτρια, η Μάργκαρετ Άτγουντ είναι σήμερα η διασημότερη πεζογράφος και κριτικός του Καναδά. "Η φαγώσιμη γυναίκα", το πρώτο της μυθιστόρημα, κυκλοφόρησε το 1969 (ελλ.: εκδ. Γράμματα). Ακολούθησε το "Surfacing/Ανάδυση", το 1972 (εκδ. Εστία), και "Η διπλή ζωή της Τζόαν Φόστερ" το 1976 (εκδ. Γράμματα). Στη χώρα μας κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματα: "Η ιστορία της πορφυρής δούλης", "Η κλέφτρα κίσσα", "Μάτι γάτας", "To άλλο πρόσωπο της Γκρέις", "Ο τυφλός δολοφόνος", βραβείο Booker 2000, "Όρυξ και Κρέικ", η εκ νέου διήγηση του μύθου της Πηνελόπης και του Οδυσσέα με τίτλο "Πηνελοπιάδα", και το αυτοβιογραφικό δοκίμιο "Συνομιλώντας με τους νεκρούς". Πεζογραφήματά της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μπελίκα Κουμπαρέλη

Μπελίκα Κουμπαρέλη (Μεταφραστής)

Η Μπελίκα Κουμπαρέλη γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης και κοινωνιολογία στην Αγγλία. Είναι διδάκτωρ της κοινωνικής εγκληματολογίας. Έχει εργαστεί ως κειμενογράφος σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες και ως παραγωγός ραδιοφώνου. Την τελευταία δεκαετία διδάσκει και μεταφράζει. Το 1987 πήρε το Β΄ Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα του ΥΠΠΟ για το μονόπρακτό της "Οι αντίπαλοι". Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος για το διήγημά της "Το ραμμένο μου" βραβεύτηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του περιοδικού Ρεύματα και δημοσιεύτηκε στον συλλογικό τόμο "Η τέχνη του γράφειν".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
507
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.779 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση