Ο άγνωστος επισκέπτης
zoom in
18.59€ -10% 16.73€

Η ιστορία του Νέστορα, ενός ορφανού καλογερόπαιδου, και της Μέλπως, κόρης πλουσίων, αρχίζει, όταν συναντιώνται -παιδιά ακόμα- στην Ικαρία. Η παιδική φιλία εξελίσσεται σε νεανικό έρωτα, που όμως δεν είναι αρκετός για να ξεπεράσουν τις διαφορές που τους χωρίζουν. Η Μέλπω παντρεύεται έναν πλούσιο Αθηναίο και επιστρέφει στο νησί. Ο Νέστορας, πικραμένός και απογοητευμένος, φεύγει για την Αθήνα.

Χρόνια αργότερα, πλούσιος τώρα και εντελώς αλλαγμένος εμφανισιακά, ο Νέστορας επιστρέφει σαν ένας άγνωστος επισκέπτης θέλοντας να βοηθήσει την πατρίδα του. Μα ίσως είναι πολύ αργά πια για να ξεχαστεί το παρελθόν και να γίνει μία νέα αρχή γι` αυτόν και τη Μέλπω.

Νικόλαος Γ. Καρίμαλης

Νικόλαος Γ. Καρίμαλης (Συγγραφέας)

Ο Νικόλαος Καρίμαλης γεννήθηκε στο χωριό Μάραθο Πέρα Μεριάς στην Ικαρία και μεγάλωσε από αγρότες γονείς. Τελείωσε τις δύο τάξεις στο ημιγυμνάσιο του Ευδήλου και συνέχισε στο γυμνάσιο του Αγίου Κηρύκου ως του 1939. Στην κατοχή (1942) κατέφυγε στη Μέση Ανατολή και υπηρέτησε τριάμισι χρόνια στον εκεί ελληνικό στρατό ως απλός στρατιώτης, Το 1946 επέστρεψε στην Ελλάδα, και αφού παρέμεινε για λίγο στο νησί του, στην συνέχεια πήγε στην Αθήνα όπου εργάστηκε στην Πολεμική Αεροπορία ως πολιτικός δημόσιος υπάλληλος απ΄ όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
970
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.167 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση