Η αρχαιολογική σκαπάνη στην Ικαρία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η αρχαιολογική σκαπάνη στην Ικαρία

Εβδομήντα χρόνια ανασκαφικής έρευνας και μελλοντικές προοπτικές: Πρακτικά Α' Αρχαιολογικού Συνεδρίου Ικαρίας Αρμενιστής 1-5 Σεπτεμβρίου 2006

Συλλογικό έργο

20.19€ -10% 18.17€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789609924405

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2010

  • Εκδότης

    Φεστιβάλ Ικαρίας

Ο παρών τόμος παρουσιάζει δεκαέξι ανακοινώσεις που παρουσιάστηκαν στον Αρμενιστή Ικαρίας τον Σεπτέμβριο του 2006, στο πλαίσιο του συνεδρίου με τίτλο "Η αρχαιολογική σκαπάνη στην Ικαρία. Εβδομήντα χρόνια ανασκαφικής έρευνας και μελλοντικές προοπτικές". Με επίκεντρο τόσο τις διαχρονικές εκφάνσεις του πολιτισμού τη Ικαρίας, υλικού και άυλου, όσο και την ιστορία της αρχαιολογικής έρευνας καθαυτήν, οι ανακοινώσεις αυτές καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα, που εκτείνεται από την προϊστορική περίοδο έως και τους νεώτερους χρόνους. Νέα κινητά και ακίνητα μνημεία που προέκυψαν από τις αρχαιολογικές έρευνες των τελευταίων ετών παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, ενώ παλαιότερα ευρήματα, που επί μακρόν ταλάνιζαν αρχαιολόγους και ιστορικούς της τέχνης, εξετάζονται και αναλύονται υπό το φως νέων δεδομένων. Τέλος συνοψίζεται το αρχαιολογικό έργο που έχει συντελεστεί στην Ικαρία έως σήμερα.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγγελική Στρατή (Εισηγητής)


Ροδονίκη Ετζέογλου (Εισηγητής)


Φωτεινή Ν. Ζαφειροπούλου

Φωτεινή Ν. Ζαφειροπούλου (Εισηγητής)


Ίρις Τζαχίλη (Εισηγητής)


Νικόλαος Μ. Τσαγκάς

Νικόλαος Μ. Τσαγκάς (Εισηγητής)

Ο Νικόλαος Μ. Τσαγκάς γεννήθηκε στην Ικαρία του 1935. Σπούδασε γαλλική φιλολογία, ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στα πανεπιστήμια Toulouse και Aix en Provence. Δίδαξε στη μέση εκπαίδευση και ως βοηθός στο Γαλλικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έγραψε και μετέφρασε αρκετά βιβλία. Γνωρίζει τη γαλλική, ισπανική, ιταλική και αγγλική γλώσσα. Τιμήθηκε για το έργο του από πολιτιστικούς συλλόγους της ιδιαίτερης πατρίδας του τον Αύγουστο του 2003.

Άγγελος Π. Ματθαίου (Εισηγητής)


Χρήστος Γ. Ντούμας (Εισηγητής)

Ο Χρήστος Γ. Ντούμας είναι ομότιμος καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρ. διευθυντής ανασκαφών στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης και μακρόχρονος μελετητής του αιγαιακού πολιτισμού. Το 2001 τιμήθηκε για την προσφορά του στην αρχαιολογία με τον Ταξιάρχη του Τάγματος Τιμής και Φοίνικος, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο.

Γιώργος Ν. Κόκκινος (Εισηγητής)


Πάντος Πάντος (Εισηγητής)


Γιώργος Κουτσουφλάκης (Εισηγητής)


Γεωργία Φακάρου (Εισηγητής)


Ιωάννα Β. Μπουγάτσου (Εισηγητής)


Σοφία Τοπούζη (Εισηγητής)


Μαρία Βιγλάκη - Σοφιανού (Εισηγητής)


Ανδρέας Καπετάνιος (Εισηγητής)


Γιώργος Κουτσουφλάκης (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
271
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.596 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση