Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γενική χημεία
(Γ΄ λυκείου θετικής κατεύθυνσης)
Συγγραφέας:   Κώστας Καλαματιανός


Γενική χημεία
Είναι γνωστό ότι η κατανόηση του μαθήματος της χημείας παρουσιάζει σε αρκετές περιπτώσεις δυσκολίες και ιδιαιτερότητες. Με το βιβλίο αυτό αποβλέπουμε στο να βοηθήσουμε όσους ενδιαφέρονται για την κατανόηση της Χημείας ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία αυτές της δυσκολίες.
Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στο υποψήφιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να καταλάβουν ή να θυμηθούν βασικές έννοιες στην Χημεία και περιλαμβάνει:
i. Όλη την αντίστοιχη θεωρία του σχολικού βιβλίου ενότητα προς ενότητα. Η ύλη παρουσιάζεται αναλυτικά, χωρίς λογικά άλματα και σε μορφή συζήτησης (με παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, με ερωτήσεις-απαντήσεις, επεξηγήσεις καθώς και με λυμένα παραδείγματα ασκήσεων). Στόχος είναι να μπορούν να προσεγγίσουν νοηματικά την ύλη με μεγαλύτερη ευκολία οι αναγνώστες.
ii. Μεγάλο αριθμό μεθοδολογικά λυμένων ασκήσεων (400 λυμένες ασκήσεις βήμα-βήμα) ώστε να βοηθηθεί η εμπέδωση της ύλης κάθε ενότητας ή ομάδας συγγενών ενοτήτων. Συμπεριλαμβάνονται θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων της τελευταίας δεκαετίας
iii. Μεθοδολογία για την επίλυση των ασκήσεων σε κάθε ενότητα
iv. Διαγράμματα ροής όπου σε μία σελίδα παρουσιάζεται με συνοπτικό και παραστατικό τρόπο ή θεωρία κάθε κεφαλαίου
v. Μεγάλο αριθμό έγχρωμων σχημάτων-σχεδίων (80 σχήματα-σχέδια) καθώς βοηθούν στην κατανόηση της θεωρίας και στην σύνδεση και αναπαράσταση των εννοιών που υπάρχουν στο κείμενο.

Η ολοκληρωμένη θεωρητική κατάρτιση σε συνδυασμό με την πρακτική εξάσκηση του αναγνώστη είναι ο βασικός στόχος μας γιατί πιστεύουμε ότι συντελούν στην υπέρβαση των δυσκολιών που προκύπτουν στην κατανόηση της Χημείας και στην συνεπακόλουθη επιτυχία στις εξετάσεις.

21χ29 εκ., 417 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 540.07 (Χημεία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
ISBN: 978-960-93-2031-3
ISBN (10ψήφιο): 960-93-2031-7
Βάρος: 1.3 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
33.31
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

29.65
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.