Αναδασμός
zoom in
8.52€ -10% 7.67€

Ο όρος αναδασμός είναι συνθέτη λέξη: ανά και δασμός. Η λέξη δασμός προέρχεται από το αρχαίο ρήμα δαίω που σημαίνει διαιρώ και περί γης διαμοιράζω. Σημαίνει διανομή ορισμένων πραγμάτων. Αναδασμός σημαίνει την εκ νέου διανομή των διανεμηθέντων με τη συγκέντρωση της κατεχόμενης και πολυμεταχειρισμένης ιδιοκτησίας ενός εκάστου ιδιοκτήτη.

Η άγνοια του αγροτικού πληθυσμού για την αξία του αναδασμού και ο φόβος για τα αποτελέσματα της όλης διαδικασίας εκτελέσεως του (μήπως χάσουν το καλό τους χωράφι, το περιβόλι, εσπεριδοειδή, οπωρώνα ή χωράφια, αμπέλια, ελιές κ.λπ. και πάρουν κατωτέρας ποιότητος νέα ιδιοκτησία και σε άλλη τοποθεσία αντί αυτών). Αυτά, και άλλα μου κέντρισαν την όρεξη να γράψω αυτό το βιβλίο. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Κωνσταντίνος Ι. Τακλής

Κωνσταντίνος Ι. Τακλής (Συγγραφέας)

Ο τοπογράφος υπομηχανικός Κωνσταντίνος Ιωάν. Τακλής, γεννήθηκε στα Βέρβενα Αρκαδίας. Υπάλληλος της Τοπογραφικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Γεωργίας, εργάστηκε στην ύπαιθρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδος. Ασχολήθηκε με πάσης φύσεως τοπογραφικές εργασίες, όπως αποτυπώσεις αγροκτημάτων, ενοικιασμών, αμπελουργικού κτηματολογίου, διανομή γης και οικοπέδων σε ακτήμονες καλλιεργητές, μελέτη και σύνταξη κτηματολογικών στοιχείων (διαγραμμάτων πινάκων κ.λπ.) για αναδασμό. Αξιοσημείωτες εργασίες του είναι η ρυμοτομία του συνοικισμού "Γεφυρούδι" Ν. Σερρών και οι αναδασμοί "Αύρα" Φαρσάλων και "Σαλμώνη" Ν. Ηλείας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
61
Διαστάσεις:
20x12
Βάρος:
0.108 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση