Θέματα κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης
zoom in
33.39€ -27% 24.37€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600805079

  • Κατηγορίες:

    Ανθρωπολογία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2009

  • Εκδότης

    Σιδέρης Ι.

Στο βιβλίο αυτό οι συγγραφείς επιχειρούν να αναδείξουν την κοινωνιολογική διάσταση της Εκπαίδευσης, φιλτραρισμένη μέσα από μια παράλληλη διεπιστημονική οπτική γωνία, που άπτεται της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας. Τα θέματα που πραγματεύεται με κριτική και εμπειρική προσέγγιση, αποτελούν αμφιλεγόμενα και δυσεπίλυτα ζητήματα της σύγχρονης προβληματικής και ενδιαφέρουν τόσο τους επαΐοντες, όσο και οποιονδήποτε επιζητά να φωτίσει πλευρές της Παιδείας ως κοινωνικής αναπαράστασης. Έννοιες, όπως κοινωνικό κεφάλαιο και δίκτυα, πολυπολιτισμικότητα, σχολική αποτυχία, δια βίου εκπαίδευση, αγορά εργασίας, συμπλέκονται σε μια εναργή συλλογιστική, που καθοδηγεί εννοιολογικά τον αναγνώστη να κατανοήσει αρχές της Κοινωνικής Θεωρίας, όπως αυτή μεταλλάσσεται υπό το πρίσμα της παγκοσμιοποίησης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευστράτιος Παπάνης

Ευστράτιος Παπάνης (Συγγραφέας)

Ο Ευστράτιος Παπάνης γεννήθηκε το 1969 στην Αγιάσο της Λέσβου. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μεθοδολογία Έρευνας σε μεταπτυχιακό επίπεδο (MSc) στο Πανεπιστήμιο Reading της Βρετανίας. Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Παιδαγωγική από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Παράλληλα έχει τελειώσει Δημοσιογραφία και κατέχει δίπλωμα Συστημικής Οικογενειακής Θεραπείας. Δίδαξε στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο Αθηνών, στο New York College, στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θράκης, στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο διδασκαλείο "Αλέξανδρος Δελμούζος". Έχει εκλεγεί επίκουρος καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει δημοσιεύσει έρευνες σε επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδος και του εξωτερικού και έχει εκδώσει το βιβλίο "Η αυτοεκτίμηση και η μέτρησή της" (2004).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Γιαβρίμης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μυρσίνη Ρουμελιώτου (Συγγραφέας)

Η Μυρσίνη Ρουμελιώτου είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Γεννήθηκε το 1977 στην Καλλονή της Λέσβου. Σπούδασε στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος Master of Science στην Κοινωνική Έρευνα του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Γνωρίζει άριστα 13 γλώσσες και έχει εργασθει στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο Νομικό Τμήμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Τα πεδία των επιστημονικών της ενδιαφερόντων είναι η εκπαίδευση, η εφαρμοσμένη γλωσσολογία, η τοπική ανάπτυξη και η κοινωνιολογία της εκπαίδευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
288
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.507 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση