Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βασικές αρχές φυσιολογίας του ανθρώπου
Συγγραφέας:   Νικόλαος Θ. Σοφιάδης


Βασικές αρχές φυσιολογίας του ανθρώπου
Στο βιβλίο αυτό έγινε μια προσπάθεια να δοθούν με απλούστατο και λακωνικό τρόπο, οι βασικές αρχές της φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος, σύμφωνα με την μακρόχρονη εμπειρία του συγγραφέα στη διδασκαλία της φυσιολογίας στο τμήμα της Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των ΤΕΦΑΑ.

Στο παρόν βιβλίο δεν περιλαμβάνεται μόνο η κλασική δομή και μορφή περιγραφής της λειτουργίας του οργανισμού, αλλά έχουν προστεθεί ορισμένα λειτουργικά συστήματα και ξεχωριστά σημεία της φυσιολογίας της οντογένεσης και τους βιολογικούς ρυθμούς.

Το σύγγραμμα αυτό περιλαμβάνει και τα στοιχεία της λειτουργικής κατάστασης του οργανισμού υπό ορισμένες βλαβερές συνήθειες, όπως είναι το κάπνισμα, το αλκοόλ και η χρήση των ναρκωτικών.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

Λειτουργία του Οργανισμού μέσα στα Φυσιολογικά όρια - ποια είναι αυτά;

Εισαγωγή στη Λειτουργία του Οργανισμού

Συστήματα Ελέγχου των λειτουργιών του οργανισμού

Παροχή Οξυγόνου στον Οργανισμό

Συστήματα Μεταβολισμού, θερμορύθμισης και απέκκρισης

Φυσιολογικές Βάσεις της Ψυχικής Δραστηριότητας

Γενικές νομοτέλειες της οντογέννησης

Βιολογικοί Ρυθμοί

Ο Οργανισμός υπό ορισμένες βλαβερές καταστάσεις
Βασικές και Παράγωγες Μονάδες

24χ17 εκ., 396 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 612 (Φυσιολογία, Ανθρώπινη)
ISBN: 978-960-8410-42-8
ISBN (10ψήφιο): 960-8410-42-8
Βάρος: 0.828 κιλά
Εκδότης: Τελέθριον
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
27.51
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.76
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σοφιάδης, Νικόλαος Θ.
Ο καθηγητής Νικόλαος Σοφιάδης γεννήθηκε το 1943 στη Γεωργία. Από το 1962-67 φοίτησε στη σχολή Βιολογίας και Χημείας του Κρατικού Πανεπιστημίου της πόλης Οριόλ Ρωσίας. Από το 1968 έως 1982 εργάσθηκε στο Εργαστήριο Φυσιολογίας του Ερευνητικού Ινστιτούτου Πειραματικής Παθολογίας και Θεραπείας της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ, στην πόλη Σουχούμι. Το 1980-1982 δίδαξε το μάθημα της Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο της πόλης Σουχούμι. Από το 1982 έως το 1989 διετέλεσε υφηγητής στον Τομέα Φυσιολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της πόλης Ταμπόβ Ρωσίας. Το 1987 πήρε τον μεταδιδακτορικό επιστημονικό τίτλο του Υφηγητή στο γνωστικό αντικείμενο της φυσιολογίας. Το 1990 με την πενταμελή οικογένειά του μετανάστευσε μόνιμα στην Ελλάδα. Από το 1991 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και διδάσκει το μάθημα της φυσιολογίας. Έχει συγγράψει 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις και πανεπιστημιακά συγγράμματα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.