Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το διαβητικό πόδι

Το διαβητικό πόδι
Στην χώρα μας, τα λιγοστά κέντρα αναφοράς περιστατικών διαβητικού ποδιού προσφέρουν μέχρι σήμερα σημαντική βοήθεια στους διαβητικούς ασθενείς σε επίπεδο τόσο πρόληψης, όσο και θεραπευτικής αποκατάστασης. Η εμπειρία των Ελλήνων και ξένων συναδέλφων είναι ανάγλυφη και σας παρουσιάζεται σε αυτό το πολυσυλλεκτικό πόνημα.

Η ιδέα συγγραφής ενός βιβλίου για το διαβητικό πόδι με πλούσιο φωτογραφικό υλικό έχει δύο σκοπούς. Πρώτος είναι η διατράνωση της αταλάντευτης πεποίθησης όλων μας, ότι το διαβητικό πόδι παγκοσμίως και βεβαίως στη χώρα μας απαιτεί "team approach". Απαιτεί την συνεργασία όλων των ειδικοτήτων που εμπλέκονται τόσο στην διαγνωστική όσο και θεραπευτική διαχείρισή του. Ειδικότητες όπως η Ποδολογία και η Ορθωτική (έλεγχος αρχιτεκτονικής του άκρου πόδα και της μηχανικής βάδισης) δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί και η μειονεκτικότητα μας σε αυτό το επίπεδο είναι εμφανής. Δεύτερος είναι να ενθαρρύνει γιατρούς σχετιζόμενων ειδικοτήτων να δημιουργήσουν ανάλογα κέντρα στα ιδρύματα που εργάζονται με στόχο να διασώζονται πόδια και όχι να ακρωτηριάζονται.

Το υλικό του βιβλίου είναι γραμμένο από σημαντικούς επιστήμονες της χώρας μας και του εξωτερικού, ειδικούς στο αντικείμενο με το οποίο καταπιάνονται.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί απαραίτητο εργαλείο στην άσκηση αυτής της δύσκολης ιατρικής ειδικότητας. Θα σας βοηθήσει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις όταν έρθει η στιγμή να αντιμετωπίσετε προληπτικά ένα περιστατικό που διατρέχει τον κίνδυνο να αναπτύξει το σύνδρομο σε όλο του το μεγαλείο, όταν βρεθείτε στη δύσκολη θέση να πάρετε αποφάσεις για τη διαχείριση ενός περιστατικού που κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί, αλλά και για να προετοιμαστείτε να λάβετε ενεργό μέρος σε μία ομάδα λειτουργών υγείας που γνωρίζουν πως θα συνεισφέρουν σε ένα κοινό σκοπό: μείωση νοσηρότητας, ακρωτηριασμών και θνητότητας.


Σημείωση: Προλογίζουν: Σωτήριος Ράπτης, καθηγητής Παθολογίας, Νικόλαος Κατσιλάμπρος, καθηγητής Παθολογίας.

25χ17 εκ., 680 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.462 (Διαβήτης)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτρης Ε. Βογιατζόγλου (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-89486-8-6
ISBN (10ψήφιο): 960-89486-8-1
Βάρος: 1.691 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
100.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

89.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Βαρβάρα Γ. Γκάτζιου είναι αναισθησιολόγος, επιμελήτρια Α΄, Γ.Ν.Ν. "Αμαλία Φλέμιγκ".

Ο Εμμανουήλ Διαμαντόπουλος είναι διευθυντής Δ΄Παθολογικής και Αγγειοπαθολογικής Μονάδας Γ.Ν.Α. "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.