Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοινωνική αειφόρος ανάπτυξη
(Μεθοδολογία win-win-win Papakonstantinidis model)

Κοινωνική αειφόρος ανάπτυξη
Η αειφόρος ανάπτυξη βρίσκεται στην agenda όλων των μεγάλων Διασκέψεων για την προστασία της Γης, το Περιβάλλον, το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου.

Το βιβλίο αυτό απηχεί τη θέση ότι τα οικολογικά προβλήματα προέρχονται από τα βαθύτατα κοινωνικά, δίνει το όραμα της επιβίωσής μας σε ένα καθαρότερο πλανήτη μέσω της προσωπικής συνεισφοράς και περιέχει το μήνυμα σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε μία τριπλή πρόκληση: την περιβαλλοντική, την οικονομική και την κρίση των Αξιών. Η μεθοδολογική πρόταση με την ονομασία "win-win-win Papakonstantinidis model", ξεπερνά το οικονομικό, οικολογικό και ηθοπλαστικό πλαίσιο και εφαρμόζεται σε πεδία όπως η κοινωνική επιστήμη, το management, marketing, οι δημόσιες σχέσεις, η ψυχολογία κ.α.

Σκοπός του βιβλίου είναι η δυνατότητα της γνωριμίας με μια ευρύτερη - σφαιρικότερη αντίληψη και έκφραση του όρου της ανάπτυξης (περιβαλλοντική, οικονομική, αξιών και οραμάτων), μέσα από οριοθέτηση βασικών εννοιών, αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων σκέψης, παρέμβασης και εφαρμογών.

Το παρόν βιβλίο μπορεί να αξιοποιηθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως υποστηρικτικό υλικό - εγχειρίδιο σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ακόμη, ως εργαλείο αναφοράς - κατεύθυνσης από φορείς κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης, τοπικής ανάπτυξης και τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και από κάθε ενασχολούμενο που προβληματίζεται και ευαισθητοποιείται για την αειφορική προοπτική των τοπικών κοινωνιών της χώρας μας.


Σημείωση: Copyright: 2009.

24χ17 εκ., 278 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.9 (Οικονομική ανάπτυξη), 363.7 (Περιβάλλον - Προστασία), 333.7 (Περιβάλλον)
ISBN: 978-960-411-694-2
ISBN (10ψήφιο): 960-411-694-0
Βάρος: 0.481 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.87
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δρ. Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης είναι τακτικός Καθηγητής Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΤΕΙ Καλαμάτας. Είναι προϊστάμενος του Τμήματος και Αν. Διευθυντής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.