Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ερμηνεύοντας την εξέλιξη της κοινής μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
(Νομοθετική, θεσμική, επιχειρησιακή εξέλιξη: Δρώντες, δομές και διάδραση)

Offer
Με τη συνθήκη της Λισσαβόνας και τις ρυθμίσεις της για την κοινοτική μεταναστευτική πολιτική να μετρούν λίγους μήνες ζωής, η παρούσα μελέτη έρχεται να ανοίξει μια νέα συζήτηση στην ελληνική βιβλιογραφία για τις ευρωπαϊκές πολιτικές και δη την κοινοτική πολιτική μετανάστευσης, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Ελλάδα, μαζί με τις λοιπές ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες.
Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη μελέτη, η οποία καταρχήν εντάσσει την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική σε ένα θεωρητικό πλαίσιο και συμβάλλει στον ακαδημαϊκό διάλογο για τη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών και τον εξευρωπαϊσμό των εθνικών πολιτικών. Βάση αυτού του εγχειρήματος αποτελεί η διεισδυτική ανάλυση της εξέλιξης των θεσμικών, νομοθετικών και επιχειρησιακών πτυχών της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής με τη χρήση μιας σύνθετης ερευνητικής μεθόδου περιγραφικού και ποιοτικού χαρακτήρα και τη σχεδόν εξαντλητική συγκέντρωση της σχετικής βιβλιογραφίας.
Σε άλλα επίπεδα τίθεται μια σειρά από ουσιώδη ερωτήματα, με προεξέχοντα την προοπτική της διαχείρισης της διεθνούς μετανάστευσης, τη φύση των εμπλεκομένων φορέων διαμόρφωση πολιτικής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τη θεώρηση της διεθνούς διαχείρισης της μετανάστευσης ως παγκόσμιου δημοσίου αγαθού.
Η παρούσα έκδοση δύναται να καθοδηγήσει υπεύθυνα τους ενδιαφερόμενους τόσο στις δαιδαλώδεις διαδικασίες της λήψης συγκεκριμένων αποφάσεων πολιτικής στο πλαίσιο του πολύπλοκου ζητήματος της μεικτής μετανάστευσης, όσο και στις συναφείς πρακτικές εφαρμογές μεσούσης της παγκόσμιας και της εγχώριας οικονομικής ύφεσης. Απευθύνεται για το λόγο αυτό σε ένα θεματικά διευρυμένο αναγνωστικό κοινό, ενώ ο καθαρός και προσεκτικός διεπιστημονικός τρόπος συγγραφής διευκολύνει τη χρήση του βιβλίου τόσο από ειδικούς, όσο και από απλά ευαισθητοποιημένους πολίτες.

21χ14 εκ., 769 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Σειρά Ειδικών Μελετών της Μετανάστευσης και Διασποράς
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 304.824 (Μετανάστευση - Ευρώπη)
ISBN: 978-960-02-2437-5
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2437-4
Βάρος: 0.942 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
37.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ελένη - Ανδριανή Σαμπατάκου είναι διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών και συνεργάτης του Εργαστηρίου Μελέτης της Μετανάστευσης και Διασποράς.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.