Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι επεκτάσεις του ArcGIS
(Spatial Analyst, 3D Analyst, θεωρία & εφαρμογές)
Συγγραφέας:   Αντώνιος Κ. Ζήσου


Οι επεκτάσεις του ArcGIS
Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τη διαχείριση τρισδιάστατων και πλεγματικών (raster) γεωγραφικών δεδομένων με τη βοήθεια των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών μέσα από την χρήση εφαρμογών, τα εκπαιδευτικά δεδομένα των οποίων βρίσκονται στο συνοδευτικό CD.

Χρησιμοποιώντας τις επεκτάσεις-προγράμματα Spatial Analyst, 3D Analyst, ArcScene και ArcGlobe του ArcGIS, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα παρακάτω θέματα:
- Διαχείριση τρισδιάστατων γεωγραφικών δεδομένων
- Δημιουργία Ψηφιακού Μοντέλου εδάφους και υψομετρικών καμπύλων
- Δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων επιφανειών (ΤΙΝ και Raster)
- Μετατροπή μοντέλων επιφανειών από ΤΙΝ σε Raster και αντίστροφα
- Κατασκευή χαρτών κλίσεων, προσανατολισμού, ορατότητας και φωτοσκιάσεων.
- Υπολογισμός όγκων εκσκαφών και επιχωματώσεων, διαβρώσεων και αποθέσεων κ.λπ.
- Υπολογισμός όγκων και εμβαδών επιφανειών
- Σχεδίαση μηκοτομών και γραμμών μέγιστης κλίσης
- Στερεοσκοπική παρατήρηση
- Δημιουργία εικονικών πτήσεων (animation)
- Εικονική πλοήγηση πάνω από την επιφάνεια της γης
- Ρεαλιστική απεικόνιση του εδάφους με επίθεση ορθοφωτογραφίας ή δορυφορικής εικόνας στο τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο εδάφους
- Κατασκευή τρισδιάστατων μοντέλων σε δεδομένο ύψος από την επιφάνεια της γης για απεικόνιση μετρήσεων που γίνονται στο ύψος αυτό, όπως π.χ. μετρήσεις συγκεντρώσεων όζοντος, μετεωρολογικών δεδομένων, δεδομένων ατμοσφαιρικής μόλυνσης κ.λπ.
- Χωρoθέτηση λειτουργιών, όπως η ίδρυση ενός νέου υποκαταστήματος τραπέζης, ενός νέου ΚΕΠ κ.λπ. βοηθώντας ουσιαστικά στη λήψη αποφάσεων.
- Εύρεση βέλτιστων διαδρομών μεταξύ δύο σημείων, όπως π.χ. την χάραξη του άξονα ενός δρόμου με το ελάχιστο κόστος κατασκευής κ.λπ.
- Διαχείριση και ανάλυση επιφανειών κόστους

και επιπλέον:
- Ανταλλαγή δεδομένων ArcGIS με Google Εarth
- Κατάλογος Υπηρεσιών και διαδικτυακών τόπων, που διαθέτουν γεωγραφικά δεδομένα
- Προβολικά συστήματα
- Μετασχηματισμοί μεταξύ προβολικών συστημάτων.
- Δορυφορικά Συστήματα Εντοπισμού (G.P.S.,GLONAS, GALILEO)
- HEPOS, το Ελληνικό Δορυφορικό Σύστημα Εντοπισμού Θέσης.

24χ17 εκ., 264 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.7 (Πληροφοριακά συστήματα)
ISBN: 978-960-351-825-9
ISBN (10ψήφιο): 960-351-825-5
Βάρος: 0.539 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
25.14
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.63
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ζήσου, Αντώνιος Κ.
Ο Αντώνης Ζήσου είναι μαθηματικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τοπογράφος μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Επίσης, παρακολούθησε το τμήμα Προγραμματιστών του ΕΛΚΕΠΑ. Έλαβε Master of Science στην Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα από το Cranfield Institute of Technology στο γνωστικό πεδίο Computer Applications in Management Systems. Έκτοτε, ασχολείται συστηματικά με την πληροφορική και ειδικότερα με τα συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών, τα ψηφιακά φωτογραμμετρικά συστήματα και τα συστήματα ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας. Το έτος 2000 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) από το Τμήμα Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στη θεματική περιοχή των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ). Παράλληλα, εργάστηκε στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ) ως τμηματάρχης, υποδιευθυντής και διευθυντής σε έργα επίβλεψης και οργάνωσης γραμμών παραγωγής ψηφιακών χαρτών και τοπογραφικών διαγραμμάτων. Έλαβε μέρος σε συνέδρια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γεωγραφικών Υπηρεσιών Euro@geographics στην Αυστρία (1994), την Ελλάδα (1995, οργανωτής του συνεδρίου), την Κροατία (1996), την Κύπρο (1997), τη Νορβηγία (1998), την Ιταλία (1999) και τη Σουηδία (2000), ως τεχνικός σύμβουλος στο συνέδριο του ΟΗΕ για τα γεωγραφικά ονόματα (1992), καθώς και στα συνέδρια ελλήνων χρηστών του πακέτου ArcGIS. Δίδαξε σε σεμινάρια ΣΓΠ και πληροφορικής στο Τεχνικό Επιμελημετήριο Ελλάδος, στο ΤΕΙ Αθηνών ως επίκουρος καθηγητής και στη Σχολή Τοπογραφίας της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού. Είναι συγγραφέας δύο ακόμη βιβλίων: "Εισαγωγή στα λειτουργικά συστήματα και λειτουργικά συστήματα", 2000, Εκδόσεις Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (ως συντονιστής συγγραφικής ομάδας και συγγραφέας) και "Λειτουργικό σύστημα UNIX", 1994, εκδόσεις Ίων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.