Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η κοινή μας φούγκα: Ανθολογία νέων Ούγγρων ποιητών

Offer
[...] Η επιλογή των ποιητών και των ποιημάτων έγινε σε συνεργασία με ούγγρους ποιητές και κριτικούς της ποίησης, τόσο αυτής της γενιάς, όσο και με παλαιότερους, έμπειρους κριτικούς και ανθολόγους.

Το ρίσκο κάθε ανθολογικού εγχειρήματος είναι γνωστό και ίσως αναπόφευκτο. Προσπαθήσαμε το κατά δύναμη, ερευνώντας και μελετώντας, συμβουλευόμενοι ειδικούς και λαμβάνοντας υπόψη σχετικά βιβλία και περιοδικά, αλλά και ανθολογίες σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Τα ποιήματα των ούγγρων ποιητών μεταφράστηκαν (κατά λέξη) είτε από το πρωτότυπο (και στη συνέχεια την επιμέλεια ανέλαβαν καταξιωμένοι έλληνες ποιητές), είτε από μεταφράσεις τους σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά). [...]

(από το σημείωμα για την έκδοση)


Σημείωση: Εισαγωγή: Αλέξης Ζήρας

21χ14 εκ., 252 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 894.51 (Ουγγρική ποίηση)
ISBN: 978-960-336-564-8
ISBN (10ψήφιο): 960-336-564-5
Βάρος: 0.385 κιλά
Εκδότης: Γαβριηλίδης
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
12.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.82
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σίλαρντ Μπόρμπεγυ γεννήθηκε το 1964 στο Φέχεργκιαρματ της Ουγγαρίας. Σπούδασε ουγγρική φιλολογία και γλώσσες στο Πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν, όπου διετέλεσε βοηθός και στη συνέχεια λέκτωρ έως το 1992. Με υποτροφία της Ουγγρικής Ακαδημίας Επιστημών, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κλασική λογοτεχνία στο ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές και λογοτεχνικά δοκίμια. Έχει τιμηθεί με διάφορα λογοτεχνικά βραβεία· έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.

Ο Γιάννος Χάυ γεννήθηκε το 1960 στο Βαμοσμίκοβα της Ουγγαρίας, ένα χωριό στα σύνορα με τη Σλοβακία. Σπούδασε ρωσικά και ιστορία σε κολέγιο του Σέγκεντ και αισθητική στο Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand της Βουδαπέστης. Εργάστηκε από δεκαοκτώ χρονών στο χώρο του βιβλίου και στη συνέχεια, από το 1989 έως σήμερα, ως διευθυντής εκδόσεων. Κυκλοφορούν επτά ποιητικές συλλογές και πολλά πεζογραφήματά του. Έχει τιμηθεί με επτά λογοτεχνικά βραβεία, και έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Η Φλώρα Ίμρε γεννήθηκε το 1961 στη Βουδαπέστη, όπου και κατοικεί. Σπούδασε ουγγρική και κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand. Εργάζεται ως καθηγήτρια στη μέση εκπαίδευση. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές.

Ο Άντρας Ίμρεχ γεννήθηκε το 1966 στη Βουδαπέστη, όπου και κατοικεί. Σπούδασε νομικά και αισθητική στο Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και καθηγητής αγγλικών. Τον τελευταίο καιρό εργάζεται ως μεταφραστής, κυρίως ποίησης, από την αγγλική, την ισπανική και τη γαλλική. Παραδίδει επίσης μαθήματα ποίησης και λογοτεχνικής μετάφρασης. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάοφρες γλώσσες και έχει τιμηθεί για το ποιητικό κια το μεταφραστικό του έργο.

Ο Ίστβαν Κέμενυ γεννήθηκε το 1961 στη Βουδαπέστη, όπου και κατοικεί. Σπούδασε ουγγρική φιλολογία και εργάζεται αποκλειστικά ως συγγραφέας. Έχει εκδώσει δεκατρία βιβλία, μεταξύ των οποίων επτά ποιητικές συλλογές. Έχε τιμηθεί με δεκαοκτώ λογοτεχνικά βραβεία, και ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Ο Άρπαντ Κουν γεννήθηκε στο Σόπρον της Ουγγαρίας το 1965.

Η Γιούλια Λάζαρ γεννήθηκε το 1960 στη Βουδαπέστη. Είναι πτυχιούχος ρωσικής και αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας. Από το 1984 διδάσκει σε διάφορα λύκεια και μεταφράζει ξένη λογοτεχνία. Εμφανίστηκε το 1986 στην "Ανθολογία νέων ποιητών". Κυκλοφορούν δύο ποιητικές συλλογές της· ποιήματά της και μεταφράσεις της δημοσιεύονται συχνά σε περιοδικά και ανθολογίες. Για το έργο της έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία.

Η Μόνικα Μέστερχαζι γεννήθηκε στη Βουδαπέστη το 1967. Σπούδασε ουγγρική και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand. Έχει διδάξει ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση, και εργάζεται ως μεταφράστρια κειμένων από την αγγλική γλώσσα. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές.

Ο Γκάμπορ Σέιν γεννήθηκε το 1969 στη Βουδαπέστη, όπου και κατοικεί. Σπούδασε ουγγρική και γερμανική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand, και εργάζεται ως λέκτωρ στο Τμήμα Λογοτεχνίας του ιδίου πανεπιστημίου, ενώ έχει διατελέσει κατά καιρούς διευθυντής σύνταξης λογοτεχνικών περιοδικών. Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές και έχει τιμηθεί με λογοτεχνικά βραβεία. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες ξένες γλώσσες.

Ο Μπάλαζ Σίμον γεννήθηκε στη Βουδαπέστη το 1966, σπούδασε ουγγρική γλώσσα και κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand. Εξέδωσε έξι ποιητικές συλλογές και ένα μυθιστόρημα, και του απονεμήθηκαν δύο βραβεία για το έργο του.

Η Έστερ Σάκατς γεννήθηκε το 1964 στο Πετς της Ουγγαρίας, όπου κατοικεί, και στο πανεπιστήμιο του οποίου σπούδασε γεωγραφία και καλές τέχνες. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές και έχει τιμηθεί για το έργο της. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.

Ο Σάντορ Τάταρ γεννήθηκε το 1962 στη Βουδαπέστη. Σπούδασε γερμανική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand, όπου και εργάζεται. Εκτός από ποιητής, είναι θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές και έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία.

Ο Γιάνος Τέρεϋ γεννήθηκε το 1970 στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας. Σπούδασε γλώσσες, δημιουργική γραφή και θέατρο στη Βουδαπέστη, στη Στουτγάρδη και στη Βιέννη, και εργάζεται ως συγγραφέας θεατρικών έργων και μεταφραστής. Έχει μεταφράσει και ανεβάσει στη σκηνή σημαντικούς ευρωπαίους θεατρικούς συγγραφείς, αλλά και Σοφοκλή και Ευριπίδη. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές.

Η Κρίστινα Τοτ γεννήθηκε το 1967 στη Βουδαπέστη, όπου και κατοικεί. Σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών και ουγγρική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές, πεζογραφήματα και έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες ξένες γλώσσες.

Ο Ίστβαν Βέρες γεννήθηκε το 1964 στη Βουδαπέστη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Eotvos Lorand ουγγρική και τσεχική φιλολογία, καθώς και ιστορία. Από το 1979 εργάζεται στο Ρωμαιοκαθολικό Πανεπιστήμιο Pazmany Peter και, ως υπεύθυνος του Τμήματος Τσεχικής Γλώσσας, διδάσκει ουγγρική και τσεχική λογοτεχνία. Έχει βραβευτεί από τους συμπατριώτες του και από τους Τσέχους για το ποιητικό και το πεζογραφικό του έργο. Έχει εκδώσει είκοσι και πλέον ποιητικές συλλογές.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.