Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η έννοια του χρόνου στον αρχαίο φιλοσοφικό στοχασμό και σε Πατέρες της Εκκλησίας

Η έννοια του χρόνου στον αρχαίο φιλοσοφικό στοχασμό και σε Πατέρες της Εκκλησίας
Στην παρούσα πραγματεία ο καθηγητής Γεώργιος Σωτ. Φουντουλάκης ερευνά το θέμα του χρόνου, το οποίο εξετάζεται αρχικά υπό τη θεώρηση της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και συγκεκριμένα όπως παρουσιάζεται μέσα από τα πρωτότυπα έργα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη και του Πλωτίνου αλλά και άλλων φιλοσόφων.
Ακολουθεί συσχετισμός των ανωτέρω με την θεολογική διδασκαλία κάποιων μεγάλων πατέρων της Εκκλησίας, του Μεγάλου Βασιλείου, του Μεγάλου Αθανασίου και του Γρηγορίου του θεολόγου. Η όλη μελέτη δεικνύει κάποια σημεία στα οποία συναντώνται πάνω στο εν λόγω θέμα οι εκπρόσωποι του Αρχαίου Φιλοσοφικού Στοχασμού με τους Πατέρες της Εκκλησίας.

21χ14 εκ., 125 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 182 (Φιλοσοφία, Αρχαία ελληνική - Ερμηνεία και κριτική), 230 (Θεολογία ), 281 (Πατέρες της Εκκλησίας - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
ISBN: 978-960-93-0201-2
ISBN (10ψήφιο): 960-93-0201-7
Βάρος: 0.233 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
11.66
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.49
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Φουντουλάκης, Γεώργιος Σ.
Ο Γεώργιος Σωτ. Φουντουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Θεολογική και στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (άριστα παμψηφεί) από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέμα της διατριβής του ήταν: "Η έννοια τον καλού στον Πλωτίνο". Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών, λόγω των επιδόσεων του στον ακαδημαϊκό τομέα, έτυχε της υποτροφίας του ιαπωνικού ιδρύματος Sasakawa. Είναι μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις του για το κίνημα του Νεοπλατωνισμού. Έχει ασκήσει διδακτικό έργο στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), στη Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Μετεκπαίδευσης θαλαμηπόλων, στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου και σ΄ άλλες Σχολές.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.