Atenas en el bolsillo
zoom in
9.05€ -10% 8.15€

Από τις σελίδες του μπορεί ο περιηγητής να πάρει πληροφορίες ιστορικού, κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού περιεχομένου.

Δίνονται βεβαίως και χρήσιμες ιδέες για τη νυχτερινή ζωή και διασκέδαση, προτάσεις για περιπάτους, εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, συμβουλές για τα καλύτερα ξενοδοχεία, ταβέρνες και εστιατόρια καθώς και για συμφέρουσες αγορές.

Ο τουρίστας θα βρει ακόμη πρακτικές πληροφορίες για την ώρα, το νόμισμα, τις τηλεπικοινωνίες, τα μεταφορικά μέσα, τα ωράρια καταστημάτων, τραπεζών και φαρμακείων, μία λίστα με τηλέφωνα πρώτης ανάγκης, ένα μικρό λεξιλόγιο, οδηγίες για περιπτώσεις ασθένειας, απώλειας χρημάτων, πιστωτικών καρτών και διαβατηρίων, καθώς και αναλυτικούς χάρτες της Αττικής, της Ελλάδας και του κέντρου της Αθήνας.

Ο φετινός οδηγός ανοίγει τους "ορίζοντές" του με ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στα Ιόνια Νησιά, στα Νησιά του Αργοσαρωνικού και κάνει μια ειδική αναφορά στη Μύκονο και τη Δήλο. Επίσης έχει ένα ειδικό αφιέρωμα στο καινούργιο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η εμπλουτισμένη 8η έκδοση περιλαμβάνει επίσης εκδρομές ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος: (Κόρινθος, Μυκήνες, Επίδαυρος, Αρχαία Ολυμπία, Δελφοί, Μετέωρα) και ένα κεφάλαιο για την ελληνική μυθολογία.

Για πρώτη φορά σε τουριστικό οδηγό, γίνεται αναφορά σε ισπανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα καθώς και σε ελληνικές στην Ισπανία, με σκοπό την ενημέρωση και σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Μαρία Γ. Βασιλάκη

Μαρία Γ. Βασιλάκη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Βασιλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Με υποτροφία έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης και πήρε το διδακτορικό της Δίπλωμα στη Συγκριτική Γλωσσολογία. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στο ελληνικό Σχολείο της Μαδρίτης και στη Σχολή Διπλωματών του Ισπανικού Υπουργείου Εξωτερικών, διδάσκοντας ελληνικά σε έλληνες και ξένους. Έκανε πολλές μεταφράσεις βιβλίων και κειμένων από ισπανικά στα ελληνικά, εργάστηκε ως διερμηνέας σε συνέδρια και ως ξεναγός στα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Μαδρίτης και της Αθήνας. Από το 1988 που επέστρεψε στην Ελλάδα εργάζεται στην Ισπανική Πρεσβεία της Αθήνας ως γραμματέας του Ισπανού Πρέσβη. Από το 1989 έως το 1992 εργάστηκε ως καθηγήτρια ισπανικών στον Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών και το 2002 αποφάσισε να γράψει στα ισπανικά έναν Τουριστικό Οδηγό τσέπης για να εξυπηρετήσει τις χιλιάδες ισπανόφωνους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, τον οποίο επανεκδίδει ανανεωμένο κάθε χρόνο με καινούργια στοιχεία. Μιλάει γαλλικά, ισπανικά, αγγλικά και ιταλικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση