Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχαία φιλοσοφία και πατερική θεολογία

Αρχαία φιλοσοφία και πατερική θεολογία
Στη μελέτη αυτή ο καθηγητής Γεώργιος Σωτ. Φουντουλάκης παρουσιάζει τη σχέση της Αρχαίας Φιλοσοφίας και της Πατερικής Θεολογίας ανά τους αιώνες. Κάνει λόγο για την επίδραση που άσκησε η αρχαία φιλοσοφία στους μεγάλους πατέρες. Αρχαία Φιλοσοφία και Πατερική Θεολογία είναι αναντικατάστατες «περιοχές» της ελληνικής κληρονομιάς, όσο κι αν κάποιοι, για λόγους ύποπτους, προσπαθούν κατά καιρούς να αποκόπτουν τη μία από την άλλη ή να υποτιμούν μία από τις δύο. Επομένως δεν είναι δυνατόν να τεθεί το αξίωμα πως το ένα εξαφανίζει το άλλο, ή πως το ένα αναιρεί το άλλο, εφ΄ όσον, όπως έχει αναφερθεί στη συγκεκριμένη μελέτη είναι δύο κόσμοι που αλληλοπεριχωρούνται. Ως εκ τούτου εξάγεται το συμπέρασμα ότι πρέπει να μιλάμε για μια δημιουργική σχέση μεταξύ της αρχαίας φιλοσοφίας και των μεγάλων πατέρων της εκκλησίας σ΄ όλες τις εποχές και όχι για μια αντιπαλότητα. Αυτή η δημιουργική σχέση έχει διαδραματίσει τα μέγιστα στη δημιουργία της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.

21χ14 εκ., 190 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 182 (Φιλοσοφία, Αρχαία ελληνική - Ερμηνεία και κριτική), 291.175 (Φιλοσοφία και θρησκεία)
ISBN: 978-960-93-0212-8
ISBN (10ψήφιο): 960-93-0212-2
Βάρος: 0.343 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
14.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.78
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Φουντουλάκης, Γεώργιος Σ.
Ο Γεώργιος Σωτ. Φουντουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Θεολογική και στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (άριστα παμψηφεί) από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέμα της διατριβής του ήταν: "Η έννοια τον καλού στον Πλωτίνο". Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών, λόγω των επιδόσεων του στον ακαδημαϊκό τομέα, έτυχε της υποτροφίας του ιαπωνικού ιδρύματος Sasakawa. Είναι μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις του για το κίνημα του Νεοπλατωνισμού. Έχει ασκήσει διδακτικό έργο στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), στη Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Μετεκπαίδευσης θαλαμηπόλων, στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου και σ΄ άλλες Σχολές.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.