Η νεκροφάνεια του πέους
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η νεκροφάνεια του πέους

Πεζογραφία

Φαίδων Θεοφίλου

10.60€ -28% 7.63€

Το βιβλίο περιλαμβάνει: - Μια Νουβέλα: "Θάλαμος 810" - Μια τρυφερή ιστορία: "Η νεκροφάνεια του πέους" - Μια μικρή ιστορία σα μεγάλη: "Επαμεινώνδας Καλλικράτους" - Κι ένα αφήγημα της ανάσας: "Το χρωματιστό κορίτσι" Αρρενωπός συλλογισμός. Τρυφερά πλασμένα ανδρικά πρόσωπα... Ο Σωτήρης, ο πατέρας της Ναταλίας, ο κρατούμενος στρατιώτης, ο Μανώλης, ο Χάρης, ο χειρουργημένος άνδρας που θα μπορούσε να μην έχει όνομα για να είναι όλοι οι άνδρες μαζί, είναι οι χορογράφοι της ανδρικής περπατησιάς, οι διευθυντές ορχήστρας των "ανδρικών συναισθημάτων". Οι παρουσίες της Σοφίας, της Ναταλίας, της Αντιγόνης, της Ναυσικάς, της Νίκης, υπογραμμίζουν με εναργή και διάφανο τρόπο το εύρος και τη λειτουργία αυτών των συναισθημάτων. Πρόσωπα που η ζωή τους χαρίζεται με το πιο πολύτιμο δώρο της, την αξιοπρέπεια. Τους δίνεται σε μια παράδοση σπαρακτικά απλή, γι΄ αυτό και σπάνια. Ο έρωτας παραμονεύει παντού... αυτός κάνει σημαντικό το θάνατο όσο και τη ζωή τους. Η στέρεη και κοφτή γραφή, ο ποιητικά αποσταγμένος λόγος, γίνονται εργαλεία διείσδυσης στον ανθρώπινο ψυχισμό. Σαν αόρατος άλλος, ο συγγραφέας διαπερνά τους τοίχους και αποτυπώνει σε εναλλασσόμενες εικόνες τα γεγονότα. Πλοκή κινηματογραφική, με μια κάμερα-αχόρταγο μάτι να ακολουθεί τα διαδραματιζόμενα, σαν να είναι τα τελευταία πλάνα ζωής που θα δει. Και στο τέλος, ως επίμετρο δροσιάς, ένα χρωματιστό κορίτσι, τρυφερή αντίστιξη στις αρσενικές φιγούρες που προηγήθηκαν. Ε. Λ.

Φαίδων Θεοφίλου

Φαίδων Θεοφίλου (Συγγραφέας)

Ο Φαίδων Θεοφίλου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1947. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες. Εργάζεται στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας ως στέλεχος ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας. Γράφει πεζογραφία και ποίηση. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες, ενώ αποσπάσματα από τη δουλειά του φιλοξενούνται σε πολλές ελληνικές και ξένες ανθολογίες. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαυστριακού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Ινστιτούτου και του Θουκυδίδειου Κέντρου Επιστημών. Αρθρογραφεί στον επαρχιακό και τον αθηναϊκό Tύπο, είναι μόνιμος λογοτεχνικός συνεργάτης του περιοδικού "Έρευνα" και, τα τελευταία χρόνια, συντάκτης του http://theofilou.blogspot.com. "Ο τρόφιμος" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Άλλα έργα του είναι: "Το δαχτυλίδι του ήλιου" (διηγήματα - Βραβείο πεζογραφίας για το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς, 1983, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών), "Ο Μικρός Ελληνικός" (τρεις λόγοι), "Επίμονο θεώρημα" (25 ποιήματα κι ένα επίγραμμα), "Νοστάνθη" (διηγήματα - Βραβείο Μ. Λουντέμη της Ε.Ε.Λ.), "Νυχτερινή συμφωνία" (ποιητική σύνθεση -Βραβείο Λ. Ιακωβίδη), "Ο Θεός στο καφενείο" (διηγήματα), "Η λειτουργία της Μήθυμνας" (ποιητική σύνθεση που μελοποιήθηκε σε μορφή λαϊκού ορατόριου από τον συνθέτη Σπύρο Καζιάνη), "Επταφωνίας αναγνώσματα" (διηγήματα -συμμετοχή με άλλους συγγραφείς).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
135
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.215 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Η Νεοελληνική πεζογραφία, εδώ, υπηρετείται με τον…

★ ★ ★ ★ ★

Η Νεοελληνική πεζογραφία, εδώ, υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 19/01/2011)

Κατή την γνώμη μου πρόκειται για ένα βιβλίο με…

★ ★ ★ ★

Κατή την γνώμη μου πρόκειται για ένα βιβλίο με έναν κραυγαλέο τίτλο μόνο και μόνο για να τραβήξει τα βλέμματα και την κατ' επέκταση την ανάγνωση...

Λένα Βλασταρά
(Αναρτήθηκε στις 18/02/2011)