Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αγροτική οικονομική
(Κόστος, οικονομικό αποτέλεσμα, ανταγωνιστικότητα)

Offer
Το παρόν πόνημα γράφτηκε για να προσφέρει στους αναγνώστες του βασικές γνώσεις που σχετίζονται με το κόστος των αγροτικών προϊόντων, την εξαγωγή του οικονομικού αποτελέσματος μιας σύγχρονης αγροτικής εκμετάλλευσης (γεωργικής και κτηνοτροφικής) και τις δυνατότητες της εκμετάλλευσης αυτής να καταστεί ανταγωνιστική μέσα από την ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής, και όχι μόνο.
Η κοστολόγηση των αγροτικών προϊόντων αποτελεί ένα σημαντικό μέρος στη διαδικασία της λειτουργίας της αγροτικής οικονομίας κάθε χώρας. Ιδιαίτερη σημασία έχει, όταν αυτή αναφέρεται σε κάθε αγροτικό προϊόν χωριστά και όχι γενικά σε ομάδα αγροτικών προϊόντων. Ακόμη, η κοστολόγηση αφορά συνήθως στην παραγωγή προϊόντων στην πρωτογενή τους μορφή (κόστος παραγωγής), μπορεί, όμως, να αφορά και στη μεταποίηση, στη συσκευασία και σε άλλα στάδια, μέχρι την τελική διάθεση των προϊόντων στην κατανάλωση (κόστος εμπορίας).

24χ17 εκ., 148 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.1 (Γεωργία - Οικονομικές απόψεις)
ISBN: 978-960-6738-23-4
ISBN (10ψήφιο): 960-6738-23-Χ
Βάρος: 0.305 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
12.74
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.94
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Δ.
Ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος είναι καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθρωποοικολογίας και Αγροτικής Οικονομίας και διευθυντής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Βιώσιμης Ανάπτυξης, Αγροτικής και Κοινωνικής Οικονομίας, Ποιότητας Τροφίμων, Ήπιων Μορφών Τουρισμού Υπαίθρου και Αστικής και Αγροτικής Ανθρωποοικολογίας. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από εκατό συνέδρια (πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και διεθνή). Έχει διατελέσει, και εξακολουθεί, επιστημονικός υπεύθυνος ή μέλος πολλών ερευνητικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, επιτροπών και επιστημονικών συμβουλίων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από εξήντα ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, ελληνικά και ξένα, ενώ διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο. Το συνολικό του έργο τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης.

Ο Ιωάννης Γαλάτουλας είναι πτυχιούχος αγροτο-οικονομολόγος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα και, συγκεκριμένα, σε μελέτες αγροτοοικονομικού και αγρο-περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Καλδής, Παναγιώτης Ε.
Ο Παναγιώτης Ε. Καλδής γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Είναι τακτικός αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου διδάσκει διοίκηση επιχειρήσεων, εφαρμοσμένα οικονομικά, μάρκετινγκ και σχετικά αντικείμενα. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.) από τη Σχολή Επιχειρήσεων, Περιβάλλοντος και Κοινωνίας το Πανεπιστημίου του Coventry της Αγγλίας και έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική έρευνα στον τομέα Οικονομικής Πολιτικής και Κράτους του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιώς, πτυχιούχος αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και πτυχιούχος αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και πτυχιούχος παιδαγωγικών σπουδών της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει μαθήματα οικονομικών και πολιτικών θεωριών στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Wyoming των ΗΠΑ, καθώς και θέματα τοπικής ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Tras-os-Montes της Πορτογαλίας. Το διδακτικό του έργο (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτικό) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ευρύ, διεθνές και αναγνωρισμένο. Ανάλογο είναι και το δημοσιευμένο ερευνητικό και συγγραφικό έργο του, με αρκετά μεγάλο αριθμό ετεροαναφορών, όπως και η υπόλοιπη επιστημονική και διοικητική του δραστηριότητα. Αναφέρεται, επίσης, ότι η επαγγελματική του εμπειρία φθάνει τις τρεις δεκαετίες ως στέλεχος ευθύνης σε θέσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το 2004 ανέλαβε πρώτος Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδικοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.