Αγροτική οικονομική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αγροτική οικονομική

Κόστος, οικονομικό αποτέλεσμα, ανταγωνιστικότητα

Συλλογικό έργο

Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος

Παναγιώτης Ε. Καλδής

12.74€ -20% 10.19€

Το παρόν πόνημα γράφτηκε για να προσφέρει στους αναγνώστες του (φοιτητές, σπουδαστές, νέους και σύγχρονους αγρότες-παραγωγούς και άλλους ενδιαφερόμενους) βασικές γνώσεις που σχετίζονται με το κόστος των αγροτικών προϊόντων, την εξαγωγή του οικονομικού αποτελέσματος μιας σύγχρονης αγροτικής εκμετάλλευσης (γεωργικής και κτηνοτροφικής) και τις δυνατότητες της εκμετάλλευσης αυτής να καταστεί ανταγωνιστική μέσα από την ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής, και όχι μόνο. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος

Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1946. Είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και ήταν (μέχρι την αφυπηρέτησή του) Ιδρυτής - Διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθρωποοικολογίας και Αγροτικής Οικονομίας και Ιδρυτής-Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σπούδασε Γεωπονικές και Οικονομικές Επιστήμες και εξειδικεύτηκε στα Οικονομικά και στην Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα. Ασχολείται επιστημονικά και ερευνητικά με θέματα: Αγροτικής Οικονομίας, Βιώσιμης (Αειφορικής) Ανάπτυξης, Κοινωνικής Οικονομίας, Ποιότητας Τροφίμων, Ήπιων Μορφών Τουρισμού και Αστικής και Αγροτικής Ανθρωποοικολογίας. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από εκατόν είκοσι (120) συνέδρια (πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και διεθνή) με επιστημονικές του ανακοινώσεις και έχει διατελέσει (ή και εξακολουθεί να είναι) επιστημονικός υπεύθυνος ή μέλος πολλών ερευνητικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, επιτροπών και επιστημονικών συμβουλίων. Περισσότερες από ενενήντα πέντε (95) ερευνητικές του εργασίες είναι δημοσιευμένες σε συλλογικούς επιστημονικούς τόμους, καθώς και σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, ελληνικά και (κυρίως) ξένα, ενώ διαθέτει σημαντικό συγγραφικό έργο. Και ακόμα, έχει διακριθεί για την πρωτοτυπία του ερευνητικού του έργου. Κατά την υπέρ-τεσσαρακονταπενταετή επαγγελματική και ακαδημαϊκή του καριέρα έχει δώσει σε όλη τη χώρα σειρά διαλέξεων στα επιστημονικά του αντικείμενα, ενώ τα ερευνητικά του προγράμματα (μακράς διάρκειας) σχετίζονται, κατά κανόνα, με την ανάπτυξη της υπαίθρου και της ελληνικής Περιφέρειας. Για τους παραπάνω λόγους έχει τιμηθεί από επιστημονικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Αγροτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Με τη λογοτεχνία και το μυθιστόρημα άρχισε ν’ ασχολείται κατά τα τελευταία χρόνια, μετά τη συνταξιοδότησή του. Το "Όταν στέρεψαν τα ATM" ήταν το πρώτο του έργο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γρηγόρη, ενώ τώρα δίνει στο αναγνωστικό κοινό το δεύτερο λογοτεχνικό του πόνημα, με την πεποίθηση ότι και αυτό το έργο του θα τύχει ανάλογης υποδοχής, όπως έγινε και με το πρώτο του έργο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Ε. Καλδής

Παναγιώτης Ε. Καλδής (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Ε. Καλδής γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Είναι τακτικός αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου διδάσκει διοίκηση επιχειρήσεων, εφαρμοσμένα οικονομικά, μάρκετινγκ και σχετικά αντικείμενα. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.) από τη Σχολή Επιχειρήσεων, Περιβάλλοντος και Κοινωνίας το Πανεπιστημίου του Coventry της Αγγλίας και έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική έρευνα στον τομέα Οικονομικής Πολιτικής και Κράτους του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιώς, πτυχιούχος αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και πτυχιούχος αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και πτυχιούχος παιδαγωγικών σπουδών της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει μαθήματα οικονομικών και πολιτικών θεωριών στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Wyoming των ΗΠΑ, καθώς και θέματα τοπικής ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Tras-os-Montes της Πορτογαλίας. Το διδακτικό του έργο (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτικό) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ευρύ, διεθνές και αναγνωρισμένο. Ανάλογο είναι και το δημοσιευμένο ερευνητικό και συγγραφικό έργο του, με αρκετά μεγάλο αριθμό ετεροαναφορών, όπως και η υπόλοιπη επιστημονική και διοικητική του δραστηριότητα. Αναφέρεται, επίσης, ότι η επαγγελματική του εμπειρία φθάνει τις τρεις δεκαετίες ως στέλεχος ευθύνης σε θέσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το 2004 ανέλαβε πρώτος Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδικοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και συνεχίζει μέχρι σήμερα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Π. Γαλάτουλας (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Γαλάτουλας είναι πτυχιούχος αγροτο-οικονομολόγος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα και, συγκεκριμένα, σε μελέτες αγροτοοικονομικού και αγρο-περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
148
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.305 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση