Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αέναες εικαστικές αρμονίες
(Ελεύθερο σχέδιο - χρώμα)
Συγγραφέας:   Άννα Μπενάκη


Αέναες εικαστικές αρμονίες
Η συγγραφέας στο παρόν βιβλίο της, αποκωδικοποιεί τις υπόγειες συνισταμένες που προσδιορίζουν οι εσωτερικές ισορροπίες των αρμονικών χαράξεων, σε πολλές από τις συνθέσεις που αφορούν την αρχαία κεραμική της κλασικής κυρίως περιόδου, χωρίς να εξαιρέσει από την έρευνά της και άλλα έργα διαφόρων ειδών και κατηγοριών, μέσα από τα οποία δημιούργησε συσχετισμούς, υποδεικνύοντας δομικές και μορφολογικές αντιστοιχίες.

Μέσα από υπαινιγμούς συμβολισμών και δυμοσυστατικές ενδείξεις που περιλαμβάνουν τον αρχιτεκτονημένο διάλογο των επιμερισμών ενός αγγείου, σε συνάρτηση με την εικαστική παράσταση που η εκάστοτε επιφάνεια που παρουσιάζει η συγγραφέας αποκαλύπτει τους λόγους αναφοράς και ρυθμοτεκνικής αντίληψης που ενυπάρχει σε καθεμιά από αυτές τις συνθέσεις. Οι αναγωγές της στοχεύουν κατά κύριο λόγο στη μορφολογική και συνθετική ανάλυση, όπως την εκλαμβάνει και την διερμηνεύει ένας εικαστικός καλλιτέχνης.

Η συμβολή της Άννας Μπενάκη έγκειται στην παρουσίαση μιας επιπλέον πτυχής του θέματος, μέσα όμως από την ματιά ενός ζωγράφου. Τα συμπαρατηθέμενα άλλωστε παραδείγματα των έργων της μεταγενέστερης τέχνης, στα οποία υποδεικνύονται οι "χρυσές τομές" και άλλες συνθετικές ιδιαιτερότητες, τονίζουν τις συγκεκριμένες αρετές, τόσο κατά την αναγέννηση, όσο και κατά την νεότερη και σύγχρονη περίοδο, στοχεύοντας να μυήσουν τον αναγνώστη σε ζητήματα που αφορούν τα συστατικά αναλογιών, αντιστοιχιών και αρμονίας.

Το βιβλίο αυτό μπορεί κατάλληλα να χρησιμέψει στην διδασκαλία καλλιτεχνικών μαθημάτων, για σπουδαστές της τέχνης.

Περιεχόμενα:
- Εικαστικοί Κώδικες Οπτικής Επικοινωνίας - Αρμονικές Εικαστικές Σχέσεις
- Αρμονικές Χαράξεις
- Σύνθεση - Μορφικά Στοιχεία
- Βιβλιογραφία
- Βιογραφικό Σημείωμα.

29χ21 εκ., 112 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 741.2 (Σχέδιο (ζωγραφική) )
ISBN: 978-960-411-712-3
ISBN (10ψήφιο): 960-411-712-2
Βάρος: 0.45 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
18.25
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.24
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.