Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περιβαλλοντική φυσιολογία των ζώων
(Προσαρμογές στο περιβάλλον)

Offer
Στον τόμο αυτό παρουσιάζεται μια αναλυτική και περιεκτική προσέγγιση των μηχανισμών που εμπλέκονται στις φυσιολογικές αποκρίσεις των ζώων που αντιμετωπίζουν ποικίλες περιβαλλοντικές μεταβολές.

Δίδεται έμφαση στις προσαρμοστικές ικανότητες ζώων που διαβιούν στη θάλασσα, στα παράλια και στις εκβολές, στα γλυκά νερά, σε ακραία χερσαία ενδιαιτήματα και σε παρασιτικά περιβάλλοντα.

Οι ικανότητες αυτές μελετώνται σε επίπεδο ολόκληρου οργανισμού, οργάνων, κυττάρων και μορίων και αφορούν τη ρύθμιση ή τη συμμόρφωση, με στόχο όχι μόνο την επιβίωση αλλά και την καλύτερη λειτουργία των επιμέρους φυσιολογικών συστημάτων, μέσω προσαρμοστικής συμπεριφοράς.

Περιλαμβάνονται πρόσφατες εξελίξεις στη νευροβιολογία και τα τελευταία μοριακά και εξελικτικά βιβλιογραφικά δεδομένα που αναβαθμίζουν τόσο το κείμενο όσο και τις προτάσεις για πρόσθετη μελέτη.

Περιεχόμενα Β΄ τόμου:

Αντιμετωπίζοντας το Περιβάλλον
- Η ζωή στη θάλασσα
- Παραλίες και εκβολές
- Γλυκό νερό
- Ειδικά υδάτινα ενδιαιτήματα
- Η ζωή στη χέρσο
- Ακραία χερσαία ενδιαιτήματα
- Ενδιαιτήματα παρασίτων
- Βιβλιογραφία
- Ευρετήριο.


Σημείωση: Copyright: Εκδόσεις "Αεί".

28χ21 εκ., 398 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
ISBN Set: 960-87714-2-0
ISBN13 Set: 978-960-87714-2-0
Ταξινόμιση DDC: 574.1 (Φυσιολογία), 333.7 (Περιβάλλον)
Άλλα πρόσωπα: Ισίδωρος Δ. Μπέης (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-87714-4-4
ISBN (10ψήφιο): 960-87714-4-7
Βάρος: 1.2 κιλά
Εκδότης: Οδυσσέας
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
63.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

47.93
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ian Johnston ξεκίνησε την ερευνητική του καριέρα στο Hull και το Bristol. Η ερευνητική του ομάδα στο St. Andrews χρησιμοποιεί γονιδιακές, μοριακές, φυσιολογικές, δομικές τεχνικές αλλά και προσεγγίσεις σε επίπεδο οργανισμού για να μελετήσει την ανάπτυξη και την αύξηση του μυός σε τελεόστεους ιχθύες, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη θερμική προσαρμογή και την εξέλιξη των ειδών της Ανταρκτικής και της Αρκτικής.

Ο Graham Stone ξεκίνησε την ερευνητική του καριέρα στην εντομολογία στην Οξφόρδη και στη συνέχεια άλλαξε σε ευρύτερα ενδιαφέροντα για τη βιολογία των αλληλεπιδράσεων εντόμων-φυτών. Τα σημερινά του ενδιαφέροντα στο Εδιμβούργο εστιάζονται κυρίως στην οικολογία της επικονίασης (ιδιαίτερα στις κοινωνίες της ακακίας στην Αφρική) και τη βιολογία των υμενόπτερων της βελανιδιάς.

Η Pat Willmer ξεκίνησε την ερευνητική της καριέρα στη νευροβιολογία στο Cambridge, με σταδιακή στροφή σε ευρύτερα ενδιαφέροντα στη φυσιολογία των ασπόνδυλων και τις αλληλεπιδράσεις της φυσιολογίας, της οικολογίας και της συμπεριφοράς. Τα σημερινά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην περιβαλλοντική φυσιολογία των εντόμων και τις αλληλεπιδράσεις εντόμων-φυτών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.