Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εφαρμοσμένη γνωστική ψυχολογία

Offer
O κλάδος της εφαρμοσμένης γνωστικής ψυχολογίας αντιπροσωπεύει ένα σύγχρονο πεδίο ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της γνωστικής ψυχολογίας. To παρόν βιβλίο αναπτύσσει τη θεωρία και τη μεθοδολογία της γνωστικής ψυχολογίας που μπορεί να εφαρμοστεί σε πραγματικά καθημερινά προβλήματα και περιγράφει το ευρύ φάσμα των γνωστικών δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα.

Ειδικότερα, πέρα από τις θεμελιώδεις αρχές της θεωρίας (π.χ. αντίληψη, κατανόηση, μάθηση, μνήμη, ενθύμηση, συλλογισμός, επίλυση προβλήματος και επικοινωνία) και την πρακτική εφαρμογή τους, παρουσιάζονται ποικίλα γνωστικά προϊόντα (λογισμικά προϊόντα που μεταφέρουν αποτελεσματικά γνωστικές πληροφορίες· υπολογιστικά συστήματα που υποβοηθούν διάφορα έργα· συστήματα διαχείρισης προσωπικών δεδομένων για την πρόσβαση σε μεγάλο όγκο πληροφοριών) και υπηρεσίες που αξιοποιούν αποτελεσματικά τα ευρήματα της γνωστικής ψυχολογίας (π.χ. εξέταση αυτόπτων μαρτύρων, μέθοδοι προκαταρκτικής διερεύνησης υλικού δημοσκοπήσεων, τεχνικές γνωστικής βελτίωσης, θεραπείες γνωστικής αποκατάστασης κ.λπ.). Επιπλέον το εγχειρίδιο αναλύει τους θεσμικούς και κοινωνικούς παράγοντες που επηρεάζουν την επικοινωνία μεταξύ των ερευνητών του βασικού και του εφαρμοσμένου χώρου, και κατʼ επέκταση καθορίζουν την επιτυχία των προσπαθειών για τη δημιουργία πρακτικών εφαρμογών. Το βιβλίο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο ενημέρωσης για τους φοιτητές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της γνωστικής ψυχολογίας. Εξίσου ενδιαφέρον και χρήσιμο είναι όμως για κάθε αναγνώστη που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του στην ψυχολογία γενικά και στη γνωστική και την εφαρμοσμένη γνωστική ψυχολογία ειδικότερα.

23χ16 εκ., 413 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 158 (Ψυχολογία, Εφαρμοσμένη), 153 (Ψυχολογία, Γνωστική)
Άλλα πρόσωπα: Σταυρούλα Σαμαρτζή (Επιμελητής) , Αργυρώ Βατάκη (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-9405-27-0
ISBN (10ψήφιο): 960-9405-27-4
Βάρος: 0.778 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
27.29
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.19
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.