Γυναίκες.... σαν ελβετικά σοκολατάκια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γυναίκες.... σαν ελβετικά σοκολατάκια

Μυθιστόρημα

Βασιλική Ι. Μυλωνοπούλου

16.00€ -10% 14.40€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606823855

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2010

  • Εκδότης

    Λεξίτυπον

H ζωή του Γιάννη από την εφηβεία του και μετά, υπήρξε μια πασαρέλα γυναικών. Ένα συνονθύλευμα ερωτικών πράξεων, μια ελκτική δύναμη που κρατάει ενωμένα τα σωματικά του μόρια και το συναισθηματικό του κόσμο, όχι σε μια τόσο λογική αλληλουχία. Μια δύναμη ερωτισμού που δεν μπορεί ν` αντικατασταθεί με άλλη, ακόμη και σε ώρες κρίσης.

Πολλές φορές ταλαντεύεται και παλεύει σκληρά για την επιβίωσή του, όμως η παρουσία μιας γυναίκας, του ανατρέπει τα σχέδια. Δεν αντιστέκεται σε καμία, γιατί δεν μπορεί ν` αντισταθεί. Φτάνει σε σημείο που οι γυναίκες και οι παρέες να γίνονται αιτίες να συνθλίβουν τα όνειρά του για το μέλλον, να συμπιέζουν, να πατούν και να λιώνουν τα καλά στοιχεία του εαυτού του, που διαθέτει σαν άτομο, σαν άντρας.

Η ζωή του μοιάζει με πορνοταινία που, αν και απαγορευμένη, είναι συστηματοποιημένη και χαρακτηρισμένη.

Οι καλές του όμως ηθικές οικογενειακές καταβολές, θα τον ξυπνήσουν κάποτε και θα προσπαθήσει να βάλει σε μια τάξη τα θέλω του, τα πρέπει και κυρίως την επιπολαιότητα που μέχρι κάποια εποχή τον έχει κάνει να χάσει τ` αβγά και τα καλάθια.

Ζει στην Ιταλία ελεύθερος, όπως επιθυμεί ο ίδιος, χωρίς παρατηρήσεις και υποδείξεις. Είναι μια όμορφη, άγρια πορτοκαλιά μπολιασμένη όμως σε ήμερη, ένα πανί καραβιού που θα προσπαθήσει να σταθεί κόντρα στον άνεμο: χωρίς να θέλει να το τσαλακώσει! Έχει κι ένα φιλότιμο αντρικό, υγιές, που αποδεικνύει τον ακέραιο χαρακτήρα του.

Η ζωή του Γιάννη δείχνει για μια φορά ακόμη πως ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τα δύσκολα, να βγει απ` το τέλμα της κακοδιαχείρισης του εαυτού του και να κάνει πράξη τα θέλω και τα πρέπει του.

Η ζωή του Γιάννη ας μείνει ένα καλό παράδειγμα για τη σπουδάζουσα νεολαία όλου του πλανήτη...

Βασιλική Ι. Μυλωνοπούλου

Βασιλική Ι. Μυλωνοπούλου (Συγγραφέας)

Η Βασιλική Μυλωνοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και διαμένει. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε και ασχολείται με το εμπόριο και τη λογιστική. Έγραψε ποιήματα, διηγήματα, δοκίμια, χρονογραφήματα. Το 2002 και 2003 βραβεύτηκε από τον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός" για δύο ανέκδοτες τότε συλλογές ποιημάτων αντίστοιχα. Επίσης, έχει βραβευτεί στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Ιταλία από την Accademia Ferdinandea από το Καφενείο των Ιδεών και τον Όμιλο Unesco και από το Πνευματικό Πρακτορείο του Γιοχάνεσμπουργκ. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και δύο χρόνια μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής. Έχει εκδώσει: 6 ποιητικές συλλογές, 2 συλλογές χρονογραφημάτων, 1 συλλογή μικρών ιστοριών, 1 μυθιστορηματική βιογραφία, 1 συλλογή διηγημάτων, 1 μυθιστόρημα με τίτλο "Είσαι το κάτι που μένει", το μυθιστόρημα "Η άχρηστη" κ.ά. Συνεργάζεται με πολλά λογοτεχνικά περιοδικά, κρατάει τη στήλη του χρονογραφήματος στο λογοτεχνικό περιοδικό "Νέα Αριάδνη" περίπου 8 χρόνια. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών "ΠΕΛ".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
342
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.527 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση