Μιλώντας στον γιο μου για την πολιτική και τη δημοκρατία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μιλώντας στον γιο μου για την πολιτική και τη δημοκρατία

Fernando Savater

13.30€ -24% 10.11€

Λέγεται συχνά ότι οι σημερινοί νέοι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική. Αλλά, τι μαθαίνουν σήμερα οι νέοι από πολιτική; Πέρα από τα σκάνδαλα που κυκλοφορούν στον Τύπο, τις τρικλοποδιές που το ένα κόμμα βάζει στο άλλο και τα ουτοπικά κηρύγματα των δημαγωγών, ελάχιστα πράγματα γνωρίζουν. Στο βιβλίο αυτό τίθενται με απλό, σαφή και θαρραλέο τόπο τα βασικά ζητήματα που αφορούν την πολιτική σκέψη, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο: τι σημαίνει η πολιτική ελευθερία, ποιες είναι οι μορφές ισότητας, ποια αλληλεγγύη μπορεί να επιδιωχθεί. . . Ο Φερνάντο Σαβατέρ μας μιλάει για τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τις οργανωμένες κοινωνίες, αλλά και για άμεσα ζητήματα, όπως ο μιλιταρισμός, η οικολογία, η πολιτική διαφθορά, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αγαθή Δημητρούκα

Αγαθή Δημητρούκα (Μεταφραστής)

Η Αγαθή Δημητρούκα γεννήθηκε το 1958 πλάι στον πληθωρικό Αχελώο, γεγονός που προσέδωσε στο χαρακτήρα και στις πράξεις της κάτι το ορμητικό αλλά όχι βίαιο. Έτσι, το 1974 συνέδεσε τη ζωή της με τον ποιητή Νίκο Γκάτσο και το 1976 άρχισε να γράφει στίχους για τον Μάνο Χατζιδάκι. Ως στιχουργός συνεργάστηκε στη συνέχεια και με νεότερους συνθέτες, ενώ παράλληλα άρχισε να μεταφράζει - από τα ισπανικά- κείμενα για λογοτεχνικά περιοδικά και στίχους τραγουδιών για δίσκους, αλλά για το βιβλίο Στην άλλη ακτή στην άλλη όχθη (Τραγούδια από την παράδοση των Ισπανοεβραίων. Εικόνες: Χρήστος Μαρκίδης, Εκδόσεις Πατάκη, 1995).

Fernando Savater

Fernando Savater (Συγγραφέας)

Ο Φερνάντο Σαμπατέρ γεννήθηκε στο Σαν Σεμπαστιάν το 1947. Είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης, ενώ προηγουμένως υπήρξε καθηγητής ηθικής στο Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων. Δοκιμιογράφος, δημοσιογράφος, μυθιστοριογράφος και δραματουργός, έχει δημοσιεύσει περισσότερα από σαράντα πέντε βιβλία, ανάμεσά τους τα: "La infancia recuperada", "Etica para Amador", "Diccionario filosofico" και "El valor de educar". Το έργο του έχει μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες. Τιμήθηκε με το Εθνικό Βραβείο Δοκιμίου, τα Βραβεία Anagrama και Cuco Cerecedo (της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημοσιογράφων), ενώ το μυθιστόρημά του "El jardin de las dudas", με θέμα τη μορφή του Βολτέρου, απέσπασε το Δεύτερο Βραβείο Planeta. Μεγάλος υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης, είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας "Basta Ya", που μάχεται ειρηνικά την τρομοκρατία της ΕΤΑ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
285
Διαστάσεις:
21x13
Βάρος:
0.407 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση