Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Χρηματοοικονομικά μαθηματικά

Χρηματοοικονομικά μαθηματικά
Το συγκεκριμένο σύγγραμμα αποτελεί μια στοιχειώδη εισαγωγή στο χώρο των χρηματοοικονομικών μαθηματικών. Το κείμενο απευθύνεται κυρίως σε προπτυχιακούς φοιτητές όπου έχουν τις βασικές γνώσεις ανάλυσης, γραμμικής άλγεβρας και πιθανοτήτων.

Το περιεχόμενο του βιβλίου θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο μεγάλες ενότητες. Μετά το πρώτο εισαγωγικό κεφάλαιο ξεκινά η πρώτη ενότητα, που περιλαμβάνει τα κεφάλαια δύο, τρία και τέσσερα και αφορά στη ντετερμινιστική προσέγγιση των χρηματοοικονομικών μαθηματικών. Στη συνέχεια η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει τα κεφάλαια πέντε, έξι και επτά και αφορά στη στοχαστική προσέγγιση.

Στο δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση της βασικής θεωρίας ανατοκισμού, των επιτοκίων καθώς και των συναρτήσεων διαφόρων ράντων. Στο τρίτο κεφάλαιο εξετάζονται κάποια βασικά μοντέλα αποτίμησης για ομόλογα, μετοχές και δάνεια. Επίσης, διερευνάται το πρόβλημα της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται το θέμα της χρονικής διάρθρωσης των επιτοκίων (καμπύλες επιτοκίων).

Στο πέμπτο κεφάλαιο εξετάζεται η στοχαστική θεωρία των επιτοκίων και αναθεωρούνται με το στοχαστικό πρίσμα κάποια από τα ντετερμινιστικά μοντέλα τα οποία είχαν προαναφερθεί στα αρχικά κεφάλαια. Στο κεφάλαιο έξι παρουσιάζεται η θεωρία των παραγώγων και κάποια στοιχειώδη μοντέλα τιμολόγησης. Τέλος, το έβδομο κεφάλαιο αναφέρεται σε ένα ειδικό θέμα σχετικά με τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων ενός επενδυτή.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

25χ18 εκ., 300 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 510 (Μαθηματικά), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-9443-01-2
ISBN (10ψήφιο): 960-9443-01-Χ
Βάρος: 0.76 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
40.38
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

35.94
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξανδρος Ζυμπίδης σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απʼ όπου και αποφοίτησε με γενικό βαθμό "Άριστα". Συνέχισε με υποτροφία τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Λονδίνο όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Μaster) με ειδική διάκριση, και Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) στην Αναλογιστική Επιστήμη (Actuarial Science). Κατέχει την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Αναλογιστή του Υπουργείου Ανάπτυξης και είναι μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδας. Εργάστηκε ως αναλογιστής και διευθυντικό στέλεχος σε γνωστή πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία ενώ παράλληλα έχει εκπονήσει πλήθος αναλογιστικών μελετών για συνταξιοδοτικά ταμεία, εταιρείες και άλλους οργανισμούς. Από τον Φεβρουάριο του 2003 έως τον Μάρτιο του 2005 διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως σε εφαρμογές της στοχαστικής ανάλυσης και της θεωρίας βελτιστοποίησης σε ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και ευρύτερα χρηματοοικονομικά συστήματα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.