Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο διεθνής ρόλος της Αθήνας

Ο διεθνής ρόλος της Αθήνας
Ο σημερινός διεθνής ρόλος της Αθήνας είναι ασθενής, σε σύγκριση με το μέγεθός της, και χαρακτηρίζεται από προβλήματα που απορρέουν τόσο από γεωγραφικούς, γεωπολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες όσο και από αδυναμίες της εσωτερικής χωρικής οργάνωσης της Αθήνας και της Αττικής (που έχουν άμεση σχέση με τις χωρικές πολιτικές που ασκήθηκαν στην Ελλάδα κατά τη μεταπολεμική περίοδο). Οι διαπιστώσεις αυτές σημαίνουν ότι η αναγκαία, τόσο για την ίδια την πρωτεύουσα όσο και για τη χώρα γενικότερα, ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της Αθήνας προϋποθέτει σοβαρές παρεμβάσεις, ριζική βελτίωση της αποτελεσματικότητας των χωρικών πολιτικών στην Ελλάδα και ανατροπές κατεστημένων πρακτικών. Από την άλλη πλευρά, πρόκειται για εγχείρημα που δεν είναι ανέφικτο: η βελτίωση του μακρο-οικονομικού περιβάλλοντος στη χώρα μας, η ύπαρξη πόρων τόσο ενδογενών όσο και εξωγενών, η αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας στο διεθνή χώρο (τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στα Βαλκάνια), οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα μεγάλα έργα και οι παρεμβάσεις σε τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές και το περιβάλλον, βελτιώνουν τους όρους του παιγνιδιού και επιτρέπουν λελογισμένη αισιοδοξία. Η τελική έκβαση παραμένει, ωστόσο, ανοικτή και πολλά θα εξαρτηθούν από τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν κατά τα επόμενα δύο - τρία χρόνια.

24χ22 εκ., 172 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Βόλος
Ταξινόμιση DDC: 307.1 (Αστική ανάπτυξη), 910.495 12 (Αθήνα)
ISBN: 978-960-85978-7-7
ISBN (10ψήφιο): 960-85978-7-0
Βάρος: 0.48 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Πετράκος, Γιώργος
Ο Γιώργος Πετράκος γεννήθηκε το 1960 στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Ιστιαία Ευβοίας και την Αθήνα. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική, από όπου έλαβε διδακτορικό δίπλωμα. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και επιστημονικά άρθρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την ανάπτυξη των πόλεων, τις περιφερειακές ανισότητες, την περιφερειακή πολιτική, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ανάπτυξη των Βαλκανίων. Ζει από το 1989 στο Βόλο και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.