Μυθολογία
zoom in

Βασικοί μύθοι για τους θεούς της αρχαιότητας, τις συγγένειες και τις σχέσεις μεταξύ τους, τα σύμβολα και τα όργανα της θεϊκής εξουσίας. Αναθεωρημένη έκδοση.

Η σειρά συμπληρώνεται από το "Αισώπου Μύθοι... για πάντα" και αποτελεί μία αξιόλογη συλλογή μύθων.

Ζωή Βαλάση

Ζωή Βαλάση (Επιμέλεια)

Η Ζωή Βαλάση (γένους Τζίμα, Αθήνα 1945) είναι συγγραφέας και κριτικός, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Σορβόννη-Παρίσι IV. Από το 1976 έχει εκδώσει περισσότερα από πενήντα βιβλία, κυρίως για παιδιά, και έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες και περιοδικά, με το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, - είτε για επιστημονικά θέματα είτε με έργα μυθοπλασίας -, και με διάφορα παιδαγωγικά και ερευνητικά ευρωπαϊκά κέντρα για τη νεοελληνική λογοτεχνία και γλώσσα. Έχει προσκληθεί και έχει εκπροσωπήσει το ελληνικό παιδικό βιβλίο σε διεθνή συνέδρια και διεθνείς συναντήσεις για το βιβλίο. Έχει τιμηθεί με ελληνικά και διεθνή βραβεία (1983, 1987, 2000, 2014) και έργα της έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στο εξωτερικό. Καθιέρωσε τακτική στήλη κριτικής του παιδικού βιβλίου στην εφημερίδα Ριζοσπάστης (1975-1987), και δίδαξε επί είκοσι χρόνια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το μάθημα "Εισαγωγή στη μελέτη της Λογοτεχνίας και των Βιβλίων για Παιδιά".

Βάλλυ Λιάπη

Βάλλυ Λιάπη (Εικονογράφος)

Η Βάλλυ (Ευαγγελία) Λιάπη γεννήθηκε το 1945 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Το 1957 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών. Σπουδές έκανε στην Αμερική και στην Αθήνα, όπου τελείωσε Γραφικές Τέχνες και Διακόσμηση στο Ελεύθερο Σπουδαστήριο Καλών Τεχνών Βακαλό. Επίσης, στο Λονδίνο, από το Guildhall Metropolitan University 1999-2003, απέκτησε δίπλωμα City & Guilds, αργυροχρυσοχοΐας. Το 1977 συμμετείχε σε ειδικό σεμινάριο Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Σκανδιναβία, το οποίο διοργανώθηκε με την ευκαιρία του Παγκοσμίου Συνεδρίου Καλλιτεχνικής Βιοτεχνίας, στο οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα. Επίσης, το 1999 μετείχε ως μέλος της ελληνικής ομάδας στο δίμηνο σεμινάριο, το οποίο διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Cultural Studies of Europe and Mediterranean. Εργάστηκε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού επί 18 χρόνια, στο Τμήμα Διαφημίσεως και Εκδόσεων. Έχει ασχοληθεί με κατασκευή χαρτιού, γλυπτογραφία, σμάλτο, υφαντική, και εργάζεται ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων και περιοδικών, ενώ σχεδιάζει και κατασκευάζει κοσμήματα. Έχει πάρει μέρος, ως εικονογράφος και ως αργυροχόος, σε 26 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Τσεχοσλοβακία, στο Ιράν (1980, 1992, 1993, 1994, 1995, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). Είναι μέλος της Εταιρείας Εικονογράφων παιδικού και εφηβικού βιβλίου "Αίσωπος", καθώς και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Η Βάλλυ Λιάπη έχει εικονογραφήσει βιβλία πολλών συγγραφέων και έχει συνεργαστεί με διάφορους εκδοτικούς οίκους και περιοδικά ("Το Ρόδι", "Δύο", "Νέοι γονείς και παιδί"," Αρχαιολογία").

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
157
Διαστάσεις:
15x14
Βάρος:
0.24 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση