Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φωνητική της ελληνικής
(Βασικές έννοιες φωνητικής και φωνητικά συστήματα)
Συγγραφέας:   Αντώνης Μποτίνης


Φωνητική της ελληνικής
Το παρόν βιβλίο, "Φωνητική της Ελληνικής", αποτελεί τον πρώτο τόμο ενός δίτομου έργου με τέσσερα μέρη συνολικά. Ο πρώτος τόμος απαρτίζεται από το πρώτο και δεύτερο μέρος. Το πρώτο μέρος, "Βασικές έννοιες φωνητικής", είναι μια γενική εισαγωγή στη φωνητική, όπου παρουσιάζονται βασικές έννοιες και η σύγχρονη θεματολογία της φωνητικής. Το δεύτερο μέρος, "Φωνητικά συστήματα", αποτελεί διεξοδική αναφορά στις φωνητικές διακρίσεις και κατηγορίες της γλώσσας, με επίκεντρο το φωνητικό σύστημα της Ελληνικής.

Ο δεύτερος τόμος απαρτίζεται από το τρίτο και τέταρτο μέρος. Το τρίτο μέρος, "Φυσικές αρχές φωνητικής", αναφέρεται στην παραγωγή, ακουστική και αντίληψη της φωνής και το τέταρτο μέρος, "Φωνητική δομή της Ελληνικής", συνιστά τη φωνητική ανάλυση της Ελληνικής, με επίκεντρο την ακουστική της φωνής. Τα τέσσερα μέρη του έργου έχουν σχετική αυτοτέλεια, αν και αποτελούν ένα ευρύτερο σύνολο, του οποίου το πρώτο και δεύτερο μέρος έχουν θεωρητικό επίκεντρο και το τρίτο και τέταρτο μέρος πειραματικό.

Το συνολικό έργο απευθύνεται, κατά πρώτο λόγο, σε προπτυχιακούς φοιτητές ενός ευρέος φάσματος γλωσσικών σπουδών, όπως της φωνητικής, της γλωσσολογίας, της φιλολογίας και των ξένων γλωσσών. Αποτελεί, επίσης, βοήθημα στο πλαίσιο ιατρικών σπουδών, όπως της λογοθεραπείας, της φωνιατρικής και της ακοολογίας, καθώς και θετικών σπουδών, όπως της πληροφορικής, της φυσικής και της γλωσσικής τεχνολογίας. Αποτελεί, επιπλέον, χρήσιμο βοήθημα σε μεταπτυχιακές σπουδές που σχετίζονται με τη μελέτη, την ανάλυση και την επεξεργασία της γλώσσας. Η χρησιμότητα αυτού του έργου περιλαμβάνει επίσης τη σχολική εκπαίδευση, ιδιαίτερα τις βαθμίδες κατά τις οποίες η ανάγνωση και η γραφή αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες της γλωσσικής κατάρτισης.

24χ17 εκ., 140 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 2
ISBN Set: 960-7901-73-8
ISBN13 Set: 978-960-7901-73-6
Ταξινόμιση DDC: 414 (Φωνολογία), 782 (Φωνητική)
ISBN: 978-960-7901-74-3
ISBN (10ψήφιο): 960-7901-74-6
Βάρος: 0.31 κιλά
Εκδότης: Leader Books
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
20.13
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.