Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τηλεόραση: Ένα σύγχρονο εικονικό καφενείο
(Αναπαραστάσεις και συμβολισμοί της καθημερινής ζωής)

Offer
Ο σύγχρονος επικοινωνιακός πολιτισμός είναι ένας "πολιτισμός συνάντησης τεχνολογίας και ανθρωπολογίας". Τα διάφορα επικοινωνιακά μέσα (από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση ως τον Η/ Υ και τα κινητά τηλέφωνα), έχουν σήμερα ως κυρίαρχο σημείο την οθόνη, ενώ ταυτόχρονα (και ίσως ως ένα μέρος λόγω της "επιρροής" της τεχνολογίας που σχετίζεται με την "οθόνη" -άρα και με το "βλέμμα"), κυριαρχούν στα μέσα φαινόμενα "βαρβαρότητας" όπως ο οπτικός κανιβαλισμός, ή διάφορα συμπλέγματα και ορμές.

Ταυτόχρονα, οι σχέσεις αλλάζουν! Στους συγχρόνους τόπους μαζικής συνδιαλλαγής (εμπορικά κέντρα, μέσα μεταφοράς, χώρους διασκέδασης κλπ.) οι πρόσκαιρες "σχέσεις" (στιγμιαίες και αδιάφορες γύρω από κάποιου είδους κατανάλωση -υλικού ή πολιτιστικού προϊόντος) χαρακτηρίζουν το "μοναχικό πλήθος". Η "κοινωνικότητα" μετατίθεται στη σφαίρα της "εικονικότητας" (και μ΄ αυτήν την έννοια ο κοινωνικός δεσμός -η κοινωνική αλληλεγγύη- γίνεται όλο και πιο "εικονικός")!

Η τηλεόραση (το "εικονικό καφενείο" του συγχρόνου πλανητικού χωρίου) αποτυπώνει τόσο "πρωτόγονες συμπεριφορές" (που παραδοσιακά θεωρείτο ότι χαρακτήριζαν μόνο τους "μη-δυτικούς" πολιτισμούς), όσο και την μετατόπιση της κοινωνικότητας στο "εικονικό επίπεδο". Πρόκειται για δυο βασικά χαρακτηριστικά του κυρίαρχου επικοινωνιακού πολιτισμού που η παρούσα μελέτη προσπαθεί να προσεγγίσει.

21χ14 εκ., 260 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 302.234 5 (Τηλεόραση - Κοινωνιολογικές απόψεις)
ISBN: 978-960-02-2445-0
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2445-5
Βάρος: 0.331 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
18.11
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Πτυχιούχος κοινωνιολογίας της Σορβόννης και δημοσίου δικαίου/πολιτικών επιστημών του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει τέσσερα μεταπτυχιακά διπλώματα από τη Σορβόννη (1. κοινωνικής και πολιτιστικής ανθρωπολογίας, 2. πολιτικών σπουδών, 3. επιστημών επικοινωνίας και πληροφόρησης καθώς και 4. κοινωνιολογίας του δικαίου) και δύο διδακτορικά με άριστα (1. 3ου κύκλου στην κοινωνική και πολιτιστική ανθρωπολογία και 2. doctorat d΄etat στην κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Paris V/Sorbonne). Συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων, μέλος πολλών εθνικών και διεθνών επιστημονικών συλλόγων. Έχει διδάξει σε ελληνικά και ξένα (γαλλόφωνα) πανεπιστήμια και είναι καθηγήτρια κοινωνιολογίας (με έμφαση στην επικοινωνία) στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.