Σχεδιασμός και υλοποίηση επιχειρησιακής στρατηγικής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σχεδιασμός και υλοποίηση επιχειρησιακής στρατηγικής

Η αναζήτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος

Συλλογικό έργο

Arthur A. Thompson

A.J. Strickland

[...] Το σύγγραμμα αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που παρακολουθούν επιχειρησιακή στρατηγική στο πρόγραμμά τους, σε στελέχη επιχειρήσεων όλων των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας σε συμβούλους διοίκησης. Γνωρίζοντας την εμμονή στην εξαιρετική ποιότητα των αμερικανικών εκδόσεων, αλλά και της ελληνικής εκδοτικής εταιρείας Utopia Publishing στην πιστή αναπαραγωγή της ποιότητας αυτής, εκτός από ευτυχής είμαι και υπερήφανος για την έκδοση αυτού του βιβλίου. Είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι καθηγητές των ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, αλλά και οι φοιτητές τους θα ενθουσιαστούν με την έκδοση του βιβλίου αυτού, αφού πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον και διδακτικό ταξίδι από τη θεωρία στην πράξη. [...] (Γιάννης Πολλάλης, από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Arthur A. Thompson

Arthur A. Thompson (Συγγραφέας)

Ο Arthur A. Thompson, Jr. έλαβε το πτυχίο του (B.S.) και το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D.) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Tennessee, παρέμεινε για τρία έτη στο διδακτικό προσωπικό του τμήματος των Οικονομικών Επιστημών του Virginia Tech και στη συνέχεια υπηρέτησε επί 24 συναπτά έτη ως μέλος του διδακτικού προσωπικού του College of Commerce and Business Administration του Πανεπιστημίου της Alabama. Το 1974 και το 1982, έλαβε εκπαιδευτικές άδειες ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου προκειμένου να συμμετέχει ως επισκέπτης ερευνητής στο πρόγραμμα της Harvard Business School. Οι τομείς εξειδίκευσής του είναι η επιχειρησιακή στρατηγική, η ανάλυση του ανταγωνισμού και των αγορών και τα οικονομικά των επιχειρήσεων. Εκτός από τη δημοσίευση άνω των 30 άρθρων σε περίπου 25 διαφορετικές επαγγελματικές και εμπορικές εκδόσεις, έχει συγγράψει ή έχει συνυπογράψει πέντε συγγράμματα κι έξι ασκήσεις προσομοίωσης βασισμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, που χρησιμοποιούνται σε περισσότερα από 1.000 κολλέγια και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Ο Dr. Thompson ξοδεύει μεγάλο μέρος του εκτός πανεπιστημίου χρόνου του στο να δίνει διαλέξεις, να δημιουργεί προγράμματα διοικητικής ανάπτυξης, να συνεργάζεται με επιχειρήσεις και να βοηθά στη λειτουργία μίας εταιρείας επιχειρησιακής προσομοίωσης στην οποία είναι κύριος εταίρος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

A.J. Strickland

A.J. Strickland (Συγγραφέας)

Ο Dr. A. J. (Lonnie) Strickland είναι ο Thomas R. Miller Καθηγητής Στρατηγικού Μάνατζμεντ στην Culverhouse School of Business στο Πανεπιστήμιο της Alabama. Είναι γέννημα και θρέμμα της Βόρειας Georgia, και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Georgia, όπου έλαβε πτυχίο (Bachelor of Science) στα μαθηματικά και τη φυσική, στο Georgia Institute of Technology, όπου έλαβε Master of Science στο βιομηχανικό μάνατζμεντ και στο Georgia State University, όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D.) στη διοίκηση επιχειρήσεων. Η εμπειρία του Dr. Strickland στη συμβουλευτική και στην εκτελεστική ανάπτυξη αφορά το πεδίο της στρατηγικής διοίκησης με εστίαση στη βιομηχανία και την ανάλυση του ανταγωνισμού. Έχει αναπτύξει συστήματα στρατηγικού σχεδιασμού για πολυάριθμες εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Υπηρέτησε ως Διευθυντής Μάρκετινγκ και Στρατηγικής στην εταιρεία BellSouth, εισήγαγε δύο εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, είναι ένας από τους ιδρυτές και διευθυντές της American Equity Investment Life Holding (AEL) και μέλος πολλών διοικητικών συμβουλίων εταιρειών. Είναι πολύ δημοφιλής ομιλητής θεμάτων στρατηγικού μάνατζμεντ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

John E. Gamble

John E. Gamble (Συγγραφέας)

Ο John E. Gamble είναι Καθηγητής Μάνατζμεντ και Κοσμήτορας του College of Business του Texas A&M University-Corpus Christi. Η διδασκαλία και η έρευνά του για σχεδόν 20 έτη έχει επικεντρωθεί στο στρατηγικό μάνατζμεντ σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει διευθύνει μαθήματα στρατηγικού μάνατζμεντ στη Γερμανία από το 2001, τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί από το πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στη Worms. Οι ερευνητικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά και έχει συγγράψει ή συνυπογράψει περισσότερες από 75 μελέτες περιπτώσεων που έχουν δημοσιευθεί σε μία ποικιλία συγγραμμάτων στρατηγικού μάνατζμεντ και στρατηγικού μάρκετινγκ. Έχει παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ζητήματα ανάλυσης του κλάδου και της αγοράς για πελάτες ενός ετερογενούς μείγματος κλάδων. Ο Καθηγητής Gamble έλαβε Ph.D., Master of Arts, και Bachelor of Science από το Πανεπιστήμιο της Alabama και υπηρέτησε ως πανεπιστημιακός δάσκαλος στο Mitchell College of Business στο University of South Alabama πριν τον διορισμό τους στο διδακτικό προσωπικό του Texas A&M University-Corpus Christi.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Διομήδης Πηγής (Μεταφραστής)


Αρετή Αξιώτη (Μεταφραστής)


Ιωάννης - Διονύσιος Σαλαβράκος

Ιωάννης - Διονύσιος Σαλαβράκος (Επιμέλεια)

Ο Ιωάννης-Διονύσιος Σαλαβράκος είναι οικονομολόγος και διεθνολόγος. Σπούδασε Οικονομικά στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα (ΜΑ) στα Διεθνή Τραπεζικά και στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες στο Πανεπιστήμιο Reading, τη μεταπτυχιακή του διατριβή (Μ. Ρhil) στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Aberdeen και το διδακτορικό του στη Διεθνή Οικονομία στο Πανεπιστήμιο St. Andrews της Μ. Βρετανίας. Είναι επιστημονικοί συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Αθήνας και ακαδημαϊκό μέλος του Αθηναϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας. Διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου London Metropolitan στη Μ. Βρετανία και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο διεθνές εμπόριο, τις πολυεθνικές επιχειρήσεις την οικονομική ιστορία, τα οικονομικά της άμυνας και τη διαχρονική συσχέτιση του πολέμου με την οικονομία, με έμφαση στην ανθρώπινη φύση τόσο σε περιόδους ειρήνης (οικονομική συνεργασία) όσο και σε περιόδους συγκρούσεων. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Βαγγέλης Δρυμπέτας (Επιμέλεια)


Γιάννης Α. Πολλάλης

Γιάννης Α. Πολλάλης (Επιμέλεια)

Αναπληρωτής καθηγητής διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική". Διδάκτορας (Ph.D.) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του University of Pittsburgh (Pennsylvania, USA) με ειδίκευση στη Στρατηγική Επιχειρήσεων και στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης (υπότροφος του ιδρύματος "Α. Σ. Ωνάσης" και του προγράμματος ΝΑΤΟ "Science & Research Fellowships"). Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης) και κάτοχος ΜΒΑ του University of Scranton (Pennsylvania, USA) με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά και στη Διοίκηση Παραγωγής. Κατά τα έτη 1993-98 διετέλεσε καθηγητής στην έδρα Στρατηγικού Σχεδιασμού Συστημάτων Πληροφορικής στο Syracuse University (NY, USA), ενώ ταυτόχρονα συνεργαζόταν σε ερευνητικά έργα με το University of Southern California (Los Angeles, USA). Παράλληλα, κατά το διάστημα 1989-97 διετέλεσε σύμβουλος σε επιχειρήσεις και Πανεπιστήμια της Βορείου Αμερικής. Στην ελληνική και κυπριακή αγορά έχει διατελέσει πρόεδρος επιτροπών ανάπτυξης συστημάτων πληροφορικής και ειδικός τεχνικός σύμβουλος σε πολλά έργα δημοσίων οργανισμών. Από το Μάρτιο του 1999 είναι μέλος του ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης όπου διδάσκει τα μαθήματα: Συστήματα Πληροφορικής, Στρατηγικό Μάρκετινγκ, Επιχειρησιακή Στρατηγική και Πολιτική και Διεθνή Ανταγωνισμό-Παγκοσμιοποίηση. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και μονογραφιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και έχει διατελέσει Συντάκτης Βορείου Αμερικής για το περιοδικό International Journal for Information Management στο οποίο σήμερα είναι μέλος της διεθνούς επιτροπής σύνταξής του. Είναι, επίσης, Associate Editor για τα επιστημονικά περιοδικά "The Journal of Applied Systems Studies" και "Σπουδαί".

Μαγδαληνή Τσακίρη (Επιμέλεια)

Η Μαγδαληνή Τσακίρη είναι λέκτορας στο Τμήμα Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
689
Διαστάσεις:
30χ22
Βάρος:
2.484 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση