Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η καταστολή της διάδοσης των ναρκωτικών στην Ελλάδα

No Cover
Από το χρόνο της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου αυτού έως σήμερα μεσολάβησαν πολλές και σημαντικές αλλαγές που αφορούσαν την ύλη του. Κάποιες από τις αλλαγές αυτές ήταν τυπικές, όπως η ένταξη των σχετικών ρυθμίσεων σε ενιαίο Κώδικα (Ν. 3459/2006, Κώδικας Νόμων για τα Ναρκωτικά). Κάποιες άλλες όμως είχαν ουσιαστικό χαρακτήρα. Αναφέρονται σε νέες σχετικές ρυθμίσεις, αλλά και στην εξέλιξη της νομολογίας.Αυτά τα νέα δεδομένα επιχειρεί να συνθέσει και να παρουσιάσει η νέα, Γ΄ έκδοση. Στο διαθέσιμο πλαίσιο σημειώνονται επίσης στοιχεία για τα νέα χαρακτηριστικά της διάδοσης, αλλά και της πολιτικής ανάσχεσης των ναρκωτικών.

350 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 345.027 7 (Ναρκωτικά - Δίκαιο και νομοθεσία)
ISBN: 978-960-445-543-0
ISBN (10ψήφιο): 960-445-543-5
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
35.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ν. Παρασκευόπουλος είναι Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ και είναι κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Έντονη είναι η παρουσία του στη νομική πράξη, καθώς συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ανέπτυξε δραστηριότητα μεσολαβητή σε εξεγέρσεις κρατουμένων (1990,1996) και είχε την ευθύνη προγραμμάτων επανένταξης αποφυλακισμένων (1988-1997). Πολλές από τις θέσεις που υποστήριξε υιοθετήθηκαν από την ποινική νομοθεσία (μεταρρύθμιση εγκλημάτων κατά της κρατικής ελευθερίας και αποποινικοποίηση μοιχείας, εισαγωγή περιπτώσεων δικαστικής άφεσης της ποινής, νέα νομοθεσία για τον εγκλεισμό ψυχασθενών σε ψυχιατρεία, κατάργηση θανατικής ποινής και ειδικού νόμου κατά της τρομοκρατίας, αποποινικοποίηση περιύβρισης αρχής, μείωση ποινών και εξαρτημένους μικροδιακινητές). Κατά την περίοδο 1993-1995 υπήρξε σύμβουλος για θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη. Έχει λάβει μέρος ως εκπρόσωπος της χώρας σε συνέδρια ή επιτροπές διεθνών οργανισμών καθώς και στο Δ.Σ. (ως πρόεδρος) του Κ.Ε.Θ.Ε.Α.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.