Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γυναικών διαδρομές στη διοίκηση των σχολικών μονάδων: Μια ποιοτική διερεύνηση
Συγγραφέας:   Κυριακή Τσικαλάκη


Γυναικών διαδρομές στη διοίκηση των σχολικών μονάδων: Μια ποιοτική διερεύνηση
Το ζήτημα της χαμηλής εκπροσώπησης των γυναικών εκπαιδευτικών στη διοικητική ιεραρχία του εκπαιδευτικού συστήματος, έχει προκαλέσει το επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες και είναι ένα σημαντικό ζήτημα με πολλές προεκτάσεις και πολλούς αποδέκτες. Ο αποκλεισμός των γυναικών από τη διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης, δεν αποτελεί χαρακτηριστικό μόνο του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά απαντάται στα συστήματα όλων των δυτικών κοινωνιών με κάποιες διαφοροποιήσεις. Οι γυναίκες κατέχουν μικρό ποσοστό συμμετοχής στη διοικητική δομή των σχολικών μονάδων, παρά την ποσοτική υπεροχή τους στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι γυναίκες, είτε επιλέγουν να μην ανέλθουν στην εκπαιδευτική ιεραρχία, είτε εμποδίζονται να πετύχουν και να επιδιώξουν κάτι τέτοιο, εξαιτίας συγκεκριμένων παραγόντων. Για τους άνδρες ο χώρος της εργασίας και της επαγγελματικής ανέλιξης είναι ανοιχτός, ενώ έχουμε περιορισμένη συμμετοχή των γυναικών.
Η παρούσα μελέτη η οποία βασίζεται στο ποιοτικό παράδειγμα, έχει ως βασικό άξονα να καταγραφεί το πώς βιώνουν οι γυναίκες διευθύντριες το φαινόμενο της χαμηλής εκπροσώπησης των γυναικών στη διοίκηση των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πώς αντιλαμβάνονται και αποτιμούν οι ίδιες τη συμμετοχή τους στη διοίκηση των Σχολικών Μονάδων.

24χ17 εκ., 192 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Ηράκλειο Κρήτης
Ταξινόμιση DDC: 305.4 (Γυναίκα), 370.495 (Εκπαίδευση - Ελλάς), 658.312 4 (Εκπαίδευση (Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού))
ISBN: 978-960-93-1357-5
ISBN (10ψήφιο): 960-93-1357-4
Βάρος: 0.412 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
20.29
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.26
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τσικαλάκη, Κυριακή
Η Κυριακή Τσικαλάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου ζει σήμερα με την οικογένειά της. Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου, κάτοχος πτυχίου διετούς Μετεκπαίδευσης στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης και κάτοχος πτυχίου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Master), στο "Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας", του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ., του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου αποφοίτησε με βαθμό άριστα. Έχει διδάξει σε ολιγοθέσια και πολυθέσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και υπηρετεί ως Διευθύντρια στο 48ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Συμμετέχει ως εισηγήτρια αλλά και ως ακροάτρια σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια, με θέματα Διοίκησης της Εκπαίδευσης αλλά και θέματα που αφορούν τις σύγχρονες παιδαγωγικές και διδακτικές αντιλήψεις. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, έρευνες και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά. Προσπαθεί να συμβάλει στη διαμόρφωση νέων πολιτικών για την ισότητα των φύλων, που εκπορεύονται από την επιστημονική γνώση, σχετικά με τις νέες συνθήκες της Εκπαίδευσης και της Διοίκησης της Εκπαίδευσης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην έμφυλη διάσταση της Διοίκησης της Εκπαίδευσης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.