Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σύγχρονη θεωρία χαρτοφυλακίου

Offer
Για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία παρουσιάζεται ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα που εστιάζει αποκλειστικά στη σύγχρονη θεωρία χαρτοφυλακίου (modern portfolio theory - MPT) και όπου αναπτύσσεται λεπτομερώς το σύνολο των καταγεγραμμένων επενδυτικών στρατηγικών που αφορούν τη διαχείριση μετοχικών χαρτοφυλακίων.

Το βιβλίο θα αποδειχθεί πολύτιμο σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές πανεπιστημιακών, πολυτεχνικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, αλλά και σε στελέχη και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία των χρηματοοικονομικών και χρηματιστηριακών υπηρεσιών.


Περιεχόμενα του βιβλίου:
Η Διαχείριση Μετοχικών Χαρτοφυλακίων (Η Διαδικασία της Διαχείρισης Χαρτοφυλακίων, Η Δήλωση της Επενδυτικής Πολιτικής, Στρατηγικές Διαχείρισης Μετοχικών Χαρτοφυλακίων, Η Προβληματική της Διαχείρισης Μετοχικών Χαρτοφυλακίων, Το Περιβάλλον της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, Εταιρείες Παροχής Επενδυτικών Συμβουλών), Το Μεθοδολογικό Πλαίσιο Μέσου-Διακύμανσης (Απόδοση και Κίνδυνος, Διαφοροποίηση Χαρτοφυλακίων, Η Περίπτωση Χαρτοφυλακίου δυο Χρεογράφων, Το Αποτελεσματικό Μέτωπο, Τεχνικές Προσδιορισμού Αποτελεσματικών Μετώπων), Η Απλοποίηση της Διαδικασίας Επιλογής Χαρτοφυλακίων (Το Υπόδειγμα Ενός Δείκτη, Υποδείγματα Πολλαπλών Δεικτών, Απλοποιημένες Τεχνικές Καθορισμού Αποτελεσματικών Μετώπων), Άλλα Υποδείγματα Επιλογής Χαρτοφυλακίου (Ανάλυση Χρησιμότητας, Συναρτήσεις Ανοχής Κινδύνου, Μέση Γεωμετρική Απόδοση, Κριτήρια Ασφάλειας, Αξία στον Κίνδυνο, Στοχαστική Κυριαρχία, Υποδείγματα Τριών Ροπών), Υποδείγματα Ισορροπίας (Το Υπόδειγμα Αποτίμησης Κεφαλαιακών Στοιχείων, Η Θεωρία Αντισταθμιστικής Αποτίμησης), Συμπεράσματα


Σημείωση: Το βιβλίο προλογίζει ο δρ. Κρίντας, διευθύνων σύμβουλος της Attica Wealth Management ΑΕΔΑΚ.

24χ17 εκ., 179 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Διοίκηση και Χρηματοοικονομική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332 (Χρηματοοικονομική)
Άλλα πρόσωπα: Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-461-349-6
ISBN (10ψήφιο): 960-461-349-9
Βάρος: 0.396 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
19.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ζοπουνίδης, Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι καθηγητής και προέδρος του τμήματος μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του εργαστηρίου συστημάτων χρηματοοικονομικής διοίκησης. Από το 1987, διδάσκει στο τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης τα μαθήματα χρηματοοικονομική διοίκηση, ανάλυση επενδυτικών αποφάσεων, καθώς και το μεταπτυχιακό μάθημα συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης. Το 1996, το Διεθνές Ίδρυμα MOISIL (MOISIL International Foundation) του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου, για το ερευνητικό του έργο στην ανάπτυξη πολυκριτήριων ευφυϊών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και της εκτίμησης χρηματοοικονομικών κινδύνων. Το 2000 του απενεμήθη το βραβείο καλύτερης διεπιστημονικής εργασίας από το Decision Sciences Institute. Επίσης, στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας σε θέματα μοντελοποίησης και λήψης χρηματοοικονομικών αποφάσεων, του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις από την Royal Academy of Doctors of Spain (1997), την European Association of Management and Business Economics (1997), το Decision Sciences Institute (1999, 2000) και την Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών (2001). Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 30 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 300 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά πάνω στο χώρο της επιχειρησιακής έρευνας, της πολυκριτήριας ανάλυσης και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ. Έχει πραγματοποιήσει ως προσκεκλημένος καθηγητής σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια πολλές διαλέξεις και μαθήματα. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στο χώρο της διαχείρισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, καθώς και στο σχεδιασμό και ανάπτυξη πολυκριτήριων συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ.

Ο Παναγιώτης Ξυδώνας είναι διδάκτορας της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ με σημαντική ακαδημαϊκή διδακτική πείρα και αξιόλογο συμβουλευτικό έργο προς επιχειρήσεις και οργανισμούς.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.