Εγχειρίδιο περιγραφικής ανατομικής ΕΠΙΤΟΜΟ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εγχειρίδιο περιγραφικής ανατομικής ΕΠΙΤΟΜΟ

Κινητικό σύστημα, Εσωτερικά όργανα, Νευρικο σύστημα & αισθητήρια όργανα

Werner Platzer

150.00€ -4% 144.00€

Η Ανατομική σε κείμενο και εικόνες.
Το βιβλίο Ανατομικής με την ευρεία αναγνώριση: Μια παραστατική γενική επισκόπηση της δομής του ανθρωπίνου σώματος σε τρία μέρη.
Γρήγορη πρόσβαση στην πληροφορία με εύκολα προσιτή ταξινόμηση του πλούσιου περιεχομένου και έγχρωμο δακτυλικό ευρετήριο.
Ιδανικό για μελέτη και προετοιμασία για εξετάσεις, καθώς και για πληροφόρηση κάθε στιγμή.
Ακόμα περισσότερες κλινικές υποδείξεις για τη διασύνδεση της ανατομικής γνώσης με την ιατρική πράξη.
Κινητικό Σύστημα:
-Η Γενική Ανατομική προσφέρει μια γενική επισκόπηση της Ιστολογίας, Οστεοσυνδεσμολογίας και Μυολογίας.
-Η Συστηματική Ανατομική του Κινητικού Συοτήματος παρουσιάζει με εποπτικό τρόπο τη δομή, τη λειτουργία και τη συνεργασία των γραμμωτών μυών.
-Η Τοπογραφία των Περιφερικών Οδών Αγωγής του κινητικού συστήματος και του κορμού παρουσιάζονται διεξοδικά.
-Μαζί με τη νέα Ονοματολογία καταγράφονται επίσης οι έως τώρα εν χρήσει όροι, καθώς και οι γερμανικές ονομασίες, όπου αυτό κρίθηκε σκόπιμο.
Εσωτερικά Όργανα:
-Η μακροσκοπική ανατομία των εσωτερικών οργάνων παρουσιάζεται με εύληπτο και λακωνικό τρόπο.
-Η μικροσκοπική ανατομία περιγράφεται στην έκταση που απαιτείται για την κατανόηση του εκάστοτε οργάνου.
-Λεπτομερείς περιγραφές της τοπογραφίας και λειτουργίας των οργάνων συμπληρώνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα.
-Η επεξεργασία του περιεχομένου έχει προσαρμοσθεί ακόμα περισσότερο στις ανάγκες της κλινικά προσανατολισμένης Ανατομικής. Επίσης περιέχονται λεπτομερείς αναπαραστάσεις της ανατομίας διατομών του σώματος, ως βάση για την ερμηνεία σύγχρονων απεικονιστικών μεθόδων όπως η αξονική και η μαγνητική τομογραφία.
-Ένα νέο κεφάλαιο περιλαμβάνει στην 9η έκδοση για την εγκυμοσύνη και την εμβρυϊκή ανάπτυξη.
Νευρικό Σύστημα και Αισθητήρια Όργανα:
-Αυτό το μέρος προσφέρει μια συστηματική γενική επισκόπηση της δομής και της λειτουργικής οργάνωσης του νευρικού συστήματος.
-Νέες τεχνικές της ανατομικής έρευνας και νέες απεικονιστικές μέθοδοι (αξονική, μαγνητική και τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων, PET, CT, NMR) παρουσιάζονται με συμπυκνωμένο τρόπο, όπως και οι μοριακές βάσεις της μεταβίβασης των κιεγέρσεων και η αλληλεπίδραση ιοντικών διαύλων και νευροδιαβιβαστών.
-Συχνά χρησιμοποιούμενοι συνώνυμοι όροι καταγράφονται μαζί στο κείμενο και το ευρετήριο, προκειμένου ο σπουδαστής να μαθαίνει ευκολότερα τους όρους εκείνους που έχουν την ίδια σημασία. 

Παναγιώτης Ν. Σκανδαλάκης

Παναγιώτης Ν. Σκανδαλάκης (Επιμέλεια)

Ο Παναγιώτης Ν. Σκανδαλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λακωνία. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Χειρουργική και στη Χειρουργική Αγγείων στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Άμστερνταμ της Ολλανδίας και Ατλάντας των ΗΠΑ. Το 1981 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι καθηγητής Χειρουργικής Ανατομίας και Τεχνικής (Κλινικός) του Πανεπιστημίου Emory της Ατλάντα των ΗΠΑ και Επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε επιμελητής Χειρουργικής του Ακαδημαϊκού Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ και Διευθυντής Χειρουργικής του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας. Το 1989 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής. Έκτοτε επανεξελέγη στις εκλογικές αναμετρήσεις Ιουνίου 1989, Οκτωβρίου 1989, 1990, 1996 και 2000 με τη Νέα Δημοκρατία. Κατά το χρονικό διάστημα 1982-1996 υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι γραμματέας του Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Α΄ αντιπρόεδρος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής των Ελλήνων, Μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας με το Κοινοβούλιο της Σλοβενίας και Μέλος της Ομάδας Φιλίας με το Κοινοβούλιο των ΗΠΑ. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Βορειοατλαντικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΝΑΤΟ), Αρχηγός της Ελληνικής Διακομματικής Επιτροπής στον ΟΗΕ για τα εθνικά θέματα, Γραμματέας του προεδρείου της Βουλής, Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Υγείας και Πρόνοιας. Είναι συγγραφέας αρκετών επιστημονικών βιβλίων από τα οποία πολλά έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 10 γλώσσες του κόσμου και έχει δημοσιεύσει αρκετές εργασίες στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, για την προσφορά του στον ιατρικό τομέα, για τον αγώνα του εναντίον των ναρκωτικών, για την προσφορά του στην εξωτερική πολιτική καθώς και για το έργο του στον Απόδημο Ελληνισμό. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Έχει δύο γιους, το Νίκο και το Γιώργο.

Ευάγγελος Ν. Μανώλης (Επιμέλεια)


Κωνσταντίνος Ι. Νάτσης (Επιμέλεια)

Επίκουρος Καθηγητής Ανατομικής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Νίκος Δ. Θαλασσινός (Επιμέλεια)


Δημήτριος Λ. Αρβανίτης (Επιμέλεια)


Θέσπις Σ. Δημητρίου (Επιμέλεια)


Παναγιώτης Η. Καναβάρος (Επιμέλεια)


Ευάγγελος Δ. Παπαδημητρίου (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
1312
Διαστάσεις:
21x29
Βάρος:
2.95 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση