Η έκρηξη
zoom in

Μπορούν τα ένοχα μυστικά του παρελθόντος να μείνουν κρυμμένα κάτω από τις στάχτες του χρόνου;

Τρία πτώματα κι ένα κομμένο κρανίο θάφτηκαν το 1973 κάτω από την πύρινη λαίλαπα του ηφαιστείου Χεϊμάεϋ, που σκέπασε ένα ολόκληρο χωριό στην παγωμένη Ισλανδία. Τριάντα τέσσερα χρόνια αργότερα οι εργασίες αποκατάστασης της αρχαιολογικής υπηρεσίας, με την εμβληματική ονομασία Πομπηία του Βορρά, φέρνουν στο φως τα αποτρόπαια ευρήματα και αναστατώνουν τις νεκρωμένες μνήμες των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας. Η ομερτά των κατοίκων σπάει όταν η μυστηριώδης δολοφονία μιας γυναίκας φέρνει στο φως σημαντικές αποκαλύψεις για το παρελθόν...

Μετά τον "Κύκλο του κακού" και τις "Χαμένες ψυχές", η Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ βάζει την ηρωίδα της, τη δικηγόρο Θόρα, να εξιχνιάσει την πιο σκοτεινή υπόθεση της καριέρας της.

Αρετή Κοντογιώργη

Αρετή Κοντογιώργη (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1992. Σπούδασε Βυζαντινολογία, Νεοελληνική Φιλολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, όπου και εκπόνησε μεταπτυχιακή εργασία στη Νεοελληνική Φιλολογία. Από το 1998 έως το 2001 εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Ελληνικού Προξενείου στο Αμβούργο, ενώ από το 1999 έως το 2001 συμμετείχε ως επιστημονική βοηθός στο γλωσσολογικό ερευνητικό πρόγραμμα "Επίπεδα ύφους και διγλωσσία στον ελληνικό πολιτισμικό χώρο των νεωτέρων χρόνων" που διεξάγεται στο Διεπιστημονικό Κέντρο Μελέτης της Πολυγλωσσίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Το 2001 εργάστηκε στο Ελληνικό Γραφείο Φραγκφούρτης της Οργανωτικής Επιτροπής "Φραγκφούρτη 2001", στο πλαίσιο της παρουσίας της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φραγκφούρτης. Από το 2002 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Yrsa Sigurdardottir

Yrsa Sigurdardottir (Συγγραφέας)

Η ισλανδή Yrsa Sigurdardottir (Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ) (1963), µηχανικός στο επάγγελµα, θεωρείται από τα νέα µεγάλα ονόµατα του θρίλερ. Η πρωτότυπη γραφή της, που συνδυάζει τη σύγχρονη πραγµατικότητα µε την έρευνα της γεµάτης µυστήριο αρχαίας ιστορίας της χώρας της, δίνει µια µοναδικότητα στην πλοκή των μυθιστορημάτων της. Τα βιβλία της γνωρίζουν τεράστια επιτυχία διεθνώς, ενώ αρκετά από αυτά μεταφέρονται στον κινηματογράφο. "Η Εκδίκηση" τιμήθηκε με το Icelandic Crime Fiction Award, ενώ ήταν μεταξύ των υποψήφιων τίτλων για το Glass key, την υψηλότερη διάκριση για βιβλίο σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
334
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.449 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση