Che
zoom in
16.00€ -10% 14.40€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604362714

  • Κατηγορίες:

    Κόμιξ | Graphic Novels , Χόμπι

  • Έτος κυκλοφορίας

    2010

  • Εκδότης

    Οξύ

Το Che εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Αργεντινή το 1968, μόλις έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Τσε Γκεβάρα. Δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα κυκλοφόρησαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, προτού το έργο απαγορευτεί δια ροπάλου από το δικτατορικό καθεστώς που επιβλήθηκε στην Αργεντινή το 1976. Όλα τα αντίτυπα κατασχέθηκαν, και μάλιστα καταστράφηκαν και τα πρωτότυπα. Σήμερα, σχεδόν μισό αιώνα μετά, δεν έχει χάσει τίποτα από το καλλιτεχνικό και πολιτικό του στίγμα. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Enrique Breccia

Enrique Breccia (Εικονογράφος)

O Enrique Breccia, αυτοδίδακτος ζωγράφος και σκιτσογράφος, ασχολείται με τα κόμικς περισσότερο από είκοσι χρόνια. Έργα του έχουν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, την Αμερική και την πατρίδα του, την Αργεντινή. Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι συνεργασίες του με την DC Comics περιλαμβάνουν τα "Batman black and white" και "Legion worlds". Ζει με τη δεύτερη γυναίκα του και το μικρότερο γιο του στη Mar del Sur, εξακόσια χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, σ΄ ένα σπίτι μόλις λίγα βήματα από τον Ατλαντικό Ωκεανό και με μια ανοιχτή πεδιάδα πίσω του. Εκεί αφιερώνει το χρόνο του στα τρία μεγαλύτερα πάθη της ζωής του: το σκίτσο, τη ζωγραφική και την ξυλογλυπτική.

Alberto Breccia (Εικονογράφος)


Hector G. Oesterheld (Συγγραφέας)

Hector G. Oesterheld (1919-1978). Ο πατέρας του ήταν Γερμανός και η μητέρα του Ισπανίδα. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αναγνωρισμένους παγκοσμίως δημιουργούς κόμικς της Αργεντινής. Δημιουργός μεταξύ άλλων των Mort Cinder, Sherlock Time και El Eternauta, συνεργάστηκε με τους πιο γνωστούς σχεδιαστές κόμικς: τον Hugo Pratt, τον Alberto Breccia και τον Horacio Altuna. Στην ζωή του αλλά και στο έργο του υπήρξε αντικαθεστωτικός. Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Τσε Γκεβάρα, έγραψε μια βιογραφία του η οποία προκάλεσε την αντίδραση της χούντας, με αποτέλεσμα να απαγάγουν και να εξαφανίσουν αυτόν και τις κόρες του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεωργία Σακάτου (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
96
Διαστάσεις:
30x22
Βάρος:
0.53 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση