Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κινητική αδεξιότητα και μαθησιακές δυσκολίες
(Μια πρώτη προσέγγιση στην ελληνική πρωτοβάθμια εκπαίδευση)

Κινητική αδεξιότητα και μαθησιακές δυσκολίες
Μετά από είκοσι και πλέον έτη εμπειρικής παρατήρησης-παρακολούθησης μαθητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που παρουσιάζουν δυσκολίες, και παράλληλη σχετική επιμόρφωση, μας δημιουργήθηκε το επιστημονικό ενδιαφέρον να ερευνήσουμε μεθοδικά και με επιστημονικό εργαλείο, εκείνο που είχαμε διαπιστώσει εμπειρικά: ότι δηλαδή αρκετές φορές οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες έχουν και κινητικές δυσκολίες σε διάφορους τομείς (γραφοκινητικές, ισορροπίας, προσανατολισμού κ.ά.). Η πιθανή εύρεση συνύπαρξης θα έχει στόχο α) Την ολιστική προσπάθεια υποστήριξης του μαθητή τόσο στο γνωστικό όσο και στον κινητικό τομέα από τους αρμόδιους φορείς (Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. και σχολείο) αλλά και γονείς, για να προληφθούν οι πιθανές συνέπειες. β) Επίσης οι πρώιμες ενδείξεις κινητικής αδεξιότητας σε μαθητές νηπιαγωγείου ή της Α΄ Δημοτικού να κινητοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς (Δασκάλους - Γυμναστές) σε εφαρμογή διαφοροποιημένης διδασκαλίας και καλλιέργειας δεξιοτήτων μαθησιακής ετοιμότητας, που θα οδηγήσει σε επιτυχία στις σχολικές απαιτήσεις και αυτούς τους μαθητές. γ) Τη συνειδητοποίηση από πλευράς της πολιτείας ότι η συστηματική σωματική άσκηση από καθηγητές Φυσικής Αγωγής επιβάλλεται να γίνεται από το Νηπιαγωγείο για την ωρίμανση των αντιληπτικών μηχανισμών αλλά και του νευρομυικού συστήματος των μελλοντικών μαθητών του Δημοτικού.

Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική πραγματικότητα η πιθανότητα της συνύπαρξης Μαθησιακών Δυσκολιών και Κινητικής Αδεξιότητας.

30χ21 εκ., 103 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Κέρκυρα
Ταξινόμιση DDC: 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική), 371.9 (Ειδική αγωγή), 370.495 (Εκπαίδευση - Ελλάς), 372 (Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια)
ISBN: 978-960-9451-04-8
ISBN (10ψήφιο): 960-9451-04-7
Βάρος: 0.301 κιλά
Εκδότης: ΑΛΔΕ Εκδόσεις
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
20.10
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.89
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Λίβερη - Καντερέ, Αναστασία
Η Λίβερη - Καντερέ Αναστασία είναι δασκάλα. Γεννήθηκε το στην Κέρκυρα. Σήμερα υπηρετεί τη δεύτερη θητεία της ως Σχολική Σύμβουλος. Το 1995 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο "Εσύ ξέρεις τι είναι Δυσλεξία;" από τις εκδόσεις Περιβολάκι. Αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά και σε τοπικές εφημερίδες. Από το 1987 επιμελείται και παρουσιάζει πλήθος εβδομαδιαίες ραδιοφωνικές εκπομπές με ποικίλα επιστημονικά και εκπαιδευτικά θέματα στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.