Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σιτηρά
(Χειμερινά, εαρινά)

Σιτηρά
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο σύγγραμμα στο οποίο παρουσιάζονται τα χειμερινά και εαρινά σιτηρά: το σιτάρι, το κριθάρι, το καλαμπόκι, το ρύζι, η βρώμη, η σίκαλη, το σόργο, το κεχρί και το τριτικάλε.
Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου παρατίθενται γενικά στοιχεία που αφορούν στην εξάπλωση και στη σπουδαιότητα των σιτηρών σε παγκόσμιο επίπεδο και στη χώρα μας. Στο δεύτερο κεφάλαιο δίνονται κοινά στοιχεία για τη μορφολογία, τον τρόπο ανάπτυξης, την προσαρμοστικότητα, την καλλιεργητική τεχνική, τις ασθένειες και τις συνθήκες αποθήκευσης των σιτηρών. Στα κεφάλαια που ακολουθούν παρουσιάζονται αναλυτικά τα εννέα σιτηρά: για κάθε ένα παρατίθεται η προέλευση του, η οικονομική του σημασία και οι χρήσεις του. Περιγράφονται τα βοτανικά χαρακτηριστικά, τα στάδια ανάπτυξης των φυτών σε συνδυασμό με τους παράγοντες που τα επηρεάζουν. Συζητούνται οι οικολογικές απαιτήσεις, αναλύονται οι εδαφοκλιματικές συνθήκες και προτείνονται καλλιεργητικές τεχνικές προσαρμοσμένες στο οικολογικό περιβάλλον της χώρας μας. Αναφέρονται οι εχθροί και οι ασθένειες των φυτών, δίνονται στοιχεία για τα επιζητούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και αναφέρονται οι κυριότεροι τρόποι αξιοποίησής τους.
Το βιβλίο περιέχει περισσότερες από 300 έγχρωμες φωτογραφίες για τη διευκόλυνση του αναγνώστη και αναμένεται να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε φοιτητές, γεωπόνους, ερευνητές, αγρότες και όσους ασχολούνται, άμεσα ή έμμεσα με τη γεωργία.

25χ17 εκ., 415 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 630 (Γεωργία)
ISBN: 978-960-357-080-6
ISBN (10ψήφιο): 960-357-080-Χ
Βάρος: 0.95 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
38.54
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.08
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.