Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επιχειρησιακή έρευνα
Συγγραφείς:   Richard Bronson, Govindasami Naadimuthu,


Offer
Το διεθνές μπεστ-σέλερ, που κυκλοφορεί σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο, είναι διαθέσιμο πλέον και στην ελληνική γλώσσα!

- Καλύπτει όλες τις βασικές γνώσεις και συμπληρώνει κάθε εκπαιδευτικό βιβλίο.
- Είναι γραμμένο και δομημένο με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι ιδανικό για αυτοδιδασκαλία!
- Περιέχει 310 λυμένα προβλήματα και περιλαμβάνει εκατοντάδες ασκήσεις για εξάσκηση.

Το βιβλίο είναι ιδανικό τόσο για τους επαγγελματίες του κλάδου που αναζητούν ένα εύχρηστο εγχειρίδιο πρακτικών λύσεων, όσο και για φοιτητές σχετικών μαθημάτων.

Με επεξηγηματικά παραδείγματα βγαλμένα από πραγματικές καταστάσεις, παρουσιάζονται σταδιακά οι ποικίλες επιλογές και εφαρμογές μαθηματικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται στην επιχειρησιακή έρευνα. Με σαφείς και λογικές επεξηγήσεις, αλλά και διαδικασίες βήμα προς βήμα, το βιβλίο σάς δείχνει πώς να αναλύετε και να λύνετε κάθε τύπο προβλημάτων. Θα μάθετε να επιλέγετε και να εφαρμόζετε την κατάλληλη μέθοδο, εργαζόμενοι πάντα με το δικό σας ρυθμό.

Στα κεφάλαια του βιβλίου εξετάζονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
- Μαθηματικός προγραμματισμός - Γραμμικός προγραμματισμός: Η απλή και η δυϊκή μέθοδος Simplex - Δυϊκά προβλήματα και ανάλυση ευαισθησίας - Επεκτάσεις, μεταξύ των οποίων και η αναθεωρημένη μέθοδος Simplex και ο αλγόριθμος του Karmarkar - Ακέραιος προγραμματισμός: Αλγόριθμος διακλάδωσης και φραγμού - Αλγόριθμοι αποκοπής - Ο αλγόριθμος των προβλημάτων μεταφοράς - Μοντέλα χρονοπρογραμματισμού - Μη γραμμικός προγραμματισμός: Βελτιστοποίηση μίας μεταβλητής o Βελτιστοποίηση συναρτήσεων πολλών μεταβλητών χωρίς περιορισμούς - Βελτιστοποίηση συναρτήσεων πολλών μεταβλητών με περιορισμούς - Ανάλυση δικτύων - Σχεδιασμός έργων με χρήση PERT/CPM - Υποδείγματα οργάνωσης αποθήκης - Πρόβλεψη - Θεωρία παιγνίων - Θεωρία λήψης αποφάσεων - Δυναμικός προγραμματισμός - αιτιοκρατικές και στοχαστικές διαδικασίες αποφάσεων - Πεπερασμένες αλυσίδες Markov - Μαρκοβιανές διαδικασίες γεννήσεων-θανάτων - Συστήματα ουρών αναμονής - Συστήματα M/M/1 - Άλλα συστήματα με είσοδο τύπου Poisson και χρόνους εξυπηρέτησης εκθετικού τύπου κ.λπ.

28χ21 εκ., 504 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 658.401 2 (Επιχειρηματικό σχέδιο)
Άλλα πρόσωπα: Νικόλαος Ε. Σαμαράς (Επιμελητής) , Μιχάλης Μικέδης (Μεταφραστής) , Γεωργία Σαρατσιώτη (Μεταφραστής) , Σπύρος Κωνσταντογιάννης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-461-314-4
ISBN (10ψήφιο): 960-461-314-6
Βάρος: 1.381 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
49.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Richard Bronson, Ph.D. είναι καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Fairleigh Dickinson. Πήρε το διδακτορικό του πτυχίο στα εφαρμοσμένα μαθηματικά από το ίδρυμα Stevens Institute of Technology το 1968. Ο Dr. Bronson έχει χρηματίσει συντάκτης στο περιοδικό "Simulation" και στο "SIAM News", και σύμβουλος στα Bell Laboratories. Έχει συμμετάσχει σε έρευνα επάνω στα μαθηματικά μοντέλα και στην προσομοίωση μέσω υπολογιστών στο Technion - Israel Institute of Technology και στο Wharton School of Business του Πανεπιστημίου της Pennsylvania. Ο Dr. Bronson έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 30 τεχνικά άρθρα και βιβλία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.