Τα κείμενα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα κείμενα

"Βιβλιόφιλοι Έδεσσας" Α' Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος 2008

Συλλογικό έργο

Οδυσσέας Δαγκλής

Μάγδα Καπριανού

Επίσης γράφουν οι: Ευθύμιος Ταλάντης, Σωτήρης Τσαβέας, Δέσποινα Ζαχαριάδου, Ιωάννης Σαρηγιαννίδης, Κωστής-Χρυσοβαλάντης Κοτσώνης.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Οδυσσέας Δαγκλής (Συγγραφέας)

Ο Οδυσσέας Δαγκλής γεννήθηκε το 1976 στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν. Το 1982 εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένεια του στην Κοζάνη, όπου ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές. Αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανικών Η/Γ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και συνεχίζει με σπουδές Φιλοσοφίας. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάγδα Καπριανού (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου - Φιλιππίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννα Αναστοπούλου

Γιάννα Αναστοπούλου (Συγγραφέας)

Η Γιάννα Αναστοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1965.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου (Συγγραφέας)

H Κωνσταντίνα Τασσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και έχει μεσσηνιακή και μανιάτικη καταγωγή. Μαθήτευσε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. Σπούδασε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Είναι κάτοχος Πτυχίου Πιάνου και Πτυχίου Αρμονίας της Μουσικής. Ως πιανίστρια έχει συνοδέψει χορωδίες, συναυλίες μουσικής δωματίου, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις. Το 2009 έλαβε τον τίτλο "Artist of the Year" από την International Art Society and Academy στην κατηγορία διηγήματος. Κείμενά της έχουν βραβευτεί από την UNESCO, το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Όμιλο Ζαλώνη/Ξάστερον, το Λογοτεχνικό Περιοδικό "Κελαίνω", τον Σύλλογο Βιβλιόφιλων Έδεσσας, το Λογοτεχνικό Μπιστρό της Στέλλας και τη Λογοτεχνική Επιτροπή "Στέλιος Ξεφλούδας". Έχει συνεργαστεί με τα έντυπα "Voyager", "ΒημαDonna", "Ραδιοτηλεόραση", "Metropolis", "Γλωσσίτσες" κ.ά. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της Αστικής Πολιτιστικής Εταιρείας "la Melena del Huachinango". Κείμενά της έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχουν ανέβει σε θεατρικές παραστάσεις στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Θέατρο Αργώ, στην Παραμυθοχώρα κ.ά. Βιβλία της που κυκλοφορούν: "Στην Αριθμούπολη" και "Τα Κοινόχρηστα" (Εκδόσεις Καστανιώτη), "Σιγά τ΄ αυγά ...κι είναι και κόκκινα" και "Kidy & Φανούρης" (Εκδόσεις Otherwise), "Το Καλοκαίρι του Ευκλείδη", "Όταν είναι Χριστούγεννα" και "Τί είναι τα Χριστούγεννα"; (Εκδόσεις Οσελότος), "Μαγειρεύοντας μ΄ ένα Ψάρι", "Κατσαριδολογίες", "Τυρολόγιον" και "Για να πεις τα κάλαντα" (Εκδόσεις Ίτανος), "Σταγόνες" (Εκδόσεις Άπαρσις), "Ιστορίες Γάμου" (Εκδόσεις Εντύποις), "Colorific Greece", (Εκδόσεις Αστερόπη). Έχει συμμετάσχει στις συλλογικές εκδόσεις: Τα "Κείμενα" (Εκδόσεις Βιβλιόφιλων Έδεσσας), "Επιστροφή στο χωριό" (Εκδόσεις Α/συνέχεια), "Λογοτεχνικό Μπιστρό ΄09-΄10" (Εκδόσεις Literary Bistro), "Τα παραμύθια του Οσελότου" (Εκδόσεις Οσελότος), "Ιστορίες Βιβλίων" (Εκδόσεις Καστανιώτη).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ζιζή Γερονυμάκη

Ζιζή Γερονυμάκη (Συγγραφέας)

Η Γερονυμάκη Ζιζή γεννήθηκε στο Λόφο Αξιωματικών Περιστερίου. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Έχει εργαστεί 22 χρόνια στη Μελισσοκομική Εταιρεία "Αττική". Γράφει ποιήματα πολλά χρόνια και έχει πλούσια φιλανθρωπική, κοινωνική και πολιτιστική δράση και συμμετοχή σε αρκετούς συλλόγους των Αθηνών. Είναι μέλος της Π.Ε.Λ. (Πανελληνίου Ένωσης Λογοτεχνών). Ποιήματα και διηγήματά της δημοσιεύουν τα περιοδικά "Κάρυστος", "Δευκαλίων ο Θεσσαλός" και "542/Σ.Ε. Συντ/ρχου Ψαρρού". Έχει εκδόσει μια ποιητική συλλογή με τίτλο "Στους απόντες της ζωής μου" και μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο "Ουρανός... Θάλασσα... Έρωτας...".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Διονύσης Λεϊμονής

Διονύσης Λεϊμονής (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Από πολύ νωρίς άρχισε να γράφει ιστορίες και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Είναι φιλόλογος σε Γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας Βόλου. Γράφει στον τοπικό τύπο και σε ηλεκτρονικά περιοδικά. Ασχολείται με την επιμέλεια και κριτική λογοτεχνικών έργων, την παρουσίαση βιβλίων, τη διοργάνωση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής. Επιμελείται επίσης και παρουσιάζει τη λογοτεχνική ραδιοφωνική εκπομπή "Μιλάμε για το βιβλίο". Είναι μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, τακτικό μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ), του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου Τεχνών και Γραμμάτων Θεσσαλίας. Τον Απρίλη του 2015 βραβεύτηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το Βραβείο Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος ως εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προωθεί συνειδητά τη φιλαναγνωσία. Τέλος, το βιβλίο του "Το δέκατο έβδομο κιβώτιο" βρέθηκε μεταξύ των δέκα πρώτων στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας για το Βραβείο Αναγνωστών Public 2015.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Απόστολος Θηβαίος

Απόστολος Θηβαίος (Συγγραφέας)

Ο Απόστολος Θηβαίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Κατάγεται από το Βραχάτι Κορινθίας. Σπούδασε στην Αθήνα, στα ΤΕΙ Πειραιά, στο τμήμα Λογιστικής. Συνεχίζει τις σπουδές του στο ΕΑΠ στο τμήμα Κοινωνικών Επιστημών, στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων. Εργάζεται στον τραπεζικό τομέα, ενώ η συγγραφή αποτελεί για τον ίδιο, όχι μόνο μια προσπάθεια για να κοινωνήσει με τον κόσμο, μα και ένα υπέροχο ταξίδι, για να ανακαλύψει την "χαμένη Ατλαντίδα" των δικών του ονείρων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γαβριήλ Ν. Συντομόρου

Γαβριήλ Ν. Συντομόρου (Συγγραφέας)

Ο Γαβριήλ Συντομόρου είναι φιλόλογος καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης και διαμένει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται ιδιαίτερα με θέματα στρατιωτικής ιστορίας τόσο της αρχαίας όσο και της νεώτερης Ελλάδας και έχει δημοσιεύσει σχετικά άρθρα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Έχει επίσης μεταφράσει τα τρία τελευταία βιβλία από τις ιστορίες του Ηροδότου (βιβλίο Ζ΄ - Πολύμνια, βιβλίο Η΄- Ουρανία και βιβλίο Θ΄- Καλλιόπη) τα οποία εμπλουτισμένα με εκτενέστατα σχόλια και χάρτες, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ζήτρος». Από τις εκδόσεις «Ζήτρος» επίσης κυκλοφορεί και το έργο του Γαβριήλ Συντομόρου «Σαραντάπορο, Κιλκίς, Λαχανάς: οι πρώτες μας νίκες» στο οποίο περιγράφονται λεπτομερώς οι πρώτες μάχες των Βαλκανικών πολέμων του 1912-1913.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωτήρης Δημηρόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέλλα-Εντέλα Ράπη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Ακριτίδης

Αλέξανδρος Ακριτίδης (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης γεννήθηκε το 1975 στην Καλαμάτα, μεγάλωσε στη Μελίκη Ημαθίας, ενώ έχει και ρίζες από τα Πλατανάκια Σερρών. Είναι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. και δημιουργός της ιστοσελίδας www.apostaktirio.gr, που έχει ως αποστολή τη διάδοση της Λογοτεχνίας και των Τεχνών γενικότερα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων την διετία 2012-2014, ενώ στις Δημοτικές εκλογές του 2014, εξελέγη Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης Ημαθίας, όπου ζει με τη σύζυγό του και τα δυο του παιδιά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Ανδριτσόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Ζαβιανέλη - Διαμαντάκη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Ζαβιανέλη έχει διακριθεί σε πολλούς ποιητικούς και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Έργα της που έχουν βραβευτεί συμπεριλαμβάνονται στην ποιητική συλλογή "Οι θαλασσινοί κήποι". Είναι μέλος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Συλλόγου για την διάδοση της Ελληνικής γλώσσας, των Πνευματικών Δημιουργών του νόμου Χανίων, της Αμφικτιονίας Ελληνισμού (με έδρα τη Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει τις ποιητικές συλλογές ΄΄Κύματα΄΄ και "Οι Θαλασσινοί κήποι" και τα διηγήματα ΄΄Κόκκινο του Αιματίτη΄΄. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρίζα Κελεσίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτριος Ε. Ευαγγελίδης

Δημήτριος Ε. Ευαγγελίδης (Επιμέλεια)

Ο Δημήτρης Ευαγγελίδης κατάγεται από την Έδεσσα. Σπούδασε Φυσικές Επιστήμες (Βιολογία-Γεωλογία) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πήρε το πτυχίο του το 1971 και στην διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πατρών παρακολούθησε Εξελικτική και Πολιτιστική Ανθρωπολογία (Εθνολογία) κοντά στον επισκέπτη (1972-73) Καθηγητή Dr. R. Bernard του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Washington των ΗΠΑ. Από την περίοδο εκείνη συνέχισε να ασχολείται συστηματικά, παράλληλα με την κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα, με την Εθνολογία, την Προϊστορική Αρχαιολογία και την Γλωσσολογία.

Τόπος Έκδοσης:
Έδεσσα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
248
Διαστάσεις:
23x16
Βάρος:
0.475 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση