Εισαγωγή στην πολιτική επιστήμη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εισαγωγή στην πολιτική επιστήμη

Κοσμάς Ψυχοπαίδης

18.00€ -10% 16.20€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606691539

  • Κατηγορίες:

    Πολιτική | Οικονομία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2010

  • Εκδότης

    Ποταμός

Ο Ψυχοπαίδης γνώριζε, ίσως καλύτερα από κάθε άλλον σύγχρονό του, τις ιδιαιτερότητες του αντικειμένου και, παρότι δεν υπήρξε ποτέ του δογματικός, κατάφερε να αποφύγει τις δυσκολίες του σχετικισμού και να διατυπώσει μέσα από τα έργα του μια σταθερή θέση και αντίληψη κατανόησης των κοινωνικών σχέσεων και της ζωής. Στο κείμενο που ακολουθεί κάνει ακριβώς αυτό που επιτάσσει το ίδιο το αντικείμενο της Πολιτικής Επιστήμης. Προσεγγίζει όλες τις διαφορετικές σκοπιές με κριτικό και αναλυτικό τρόπο, αναδεικνύει το κρυμμένο πολιτικό απόθεμα κάθε θεώρησης και τη συνδέει με το ιδιαίτερο ιστορικό περιβάλλον ανάπτυξής της. Από τις διαφορετικές αυτές θεωρήσεις της κοινωνικής ζωής, ο Ψυχοπαίδης διαπιστώνει θεωρητικές επικαλύψεις και αξίες που εκπληρώνονται ή θίγονται. Η ελευθερία, η ισότητα και η δικαιοσύνη στις κοινωνικές σχέσεις είναι το προνομιακό πεδίο ανάλυσης του Ψυχοπαίδη που συνδέει όλες αυτές τις διαφορετικές θεωρήσεις ως έναν συνεχή διάλογο, έναν συνεχή κοινωνικό αγώνα. Β. Μ.

Κοσμάς Ψυχοπαίδης

Κοσμάς Ψυχοπαίδης (Συγγραφέας)

Ο Κοσμάς Ψυχοπαίδης (1944-2004) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, απ΄ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια της Φρανκφούρτης και του Gottingen του οποίου υπήρξε υφηγητής (Habilitation) και μόνιμος καθηγητής. Διετέλεσε καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1981-1987) και, εν συνεχεία, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1988-2004). Συμμετείχε στη σύνταξη του περιοδικού "Αξιολογικά". "Έφυγε" από καρδιακή προσβολή στην Αθήνα, στις 13 Δεκεμβρίου 2004, κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Μαγκλάρας

Βασίλης Μαγκλάρας (Επιμέλεια)

Ο Βασίλης Μαγκλάρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα, και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται κυρίως στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική θεωρία και ειδικά στη μεθοδολογική σχέση των οικονομικών με την κοινωνιολογία. Διδάσκει Κοινωνική και Πολιτική Θεωρία στο Ε.Α.Π.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
144
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.412 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση