Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι εσχατολογικές διαστάσεις της παιδαγωγίας κατά τον Αγ. Ιω. Χρυσόστομο
(Με ειδική αναφορά στον καιρό του αντιχρίστου και λίγο πριν την Δευτέρα Παρουσία του Θεανθρώπου Χριστού)

Οι εσχατολογικές διαστάσεις της παιδαγωγίας κατά τον Αγ. Ιω. Χρυσόστομο
[...] Ο ιερός Χρυσόστομος, είναι νομίζω αδιαμφισβήτητα ο υψιπέτης αετός και ο χαρισματούχος διδάσκαλος, μια σπάνια προσωπικότητα στην ιστορία της ορθόδοξης θεολογικής σκέψης, γι΄ αυτό και κατέλαβε παγκοσμίως στην θεολογία κεντρική θέση. Παρότι η έκθεση, η περιγραφή και η ερμηνεία για το ερώτημα περί των εσχάτων δεν είναι η αυστηρά στενή ερμηνεία (σε αντιπαράθεση με άλλους Πατέρες), εν τούτοις καταπληκτικά τέλεια και πλήρως μας δίνει την ουσία με τον δικό του τρόπο, τον σπάνιο, τον πολύχρωμο, τον αναντικατάστατο, του γεννημένου ρήτορα, του φιλοσόφου, του ιεράρχη, του παιδαγωγού, του ερμηνευτή, του όντος "Μεγάλου της ΄Εκκλησίας".

Για να κατανοήσουμε την διδασκαλία του Χρυσοστόμου, περί παιδαγωγίας και έσχατολογίας, αλλά και της σωτηρίας του κόσμου και του ανθρώπου στην εσχατολογική τους συνάφεια και
πραγματικότητα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τον πνευματικό χώρο και χρόνο μέσα στον οποίο γαλουχήθηκε και ανδρώθηκε το πνεύμα του, τις κυριώτερες πηγές του, καθώς και την θέση του στην ορθόδοξη θεολογία. Έτσι, θα γίνει γνωστή και η ξεχωριστή θέση του αγίου Χρυσοστόμου στο θέμα που διαπραγματεύεται η εργασία αυτή, κυρίως στον παιδαγωγικό και εσχατολογικό χώρο της θεολογίας.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Μέσω των σχετικών πρωτότυπων πηγών, της διεθνούς, ελληνικής και σλαβικής βιβλιογραφίας.

24χ17 εκ., 461 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 281 (Πατέρες της Εκκλησίας - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις), 268 (Χριστιανική εκπαίδευση)
Άλλα πρόσωπα: Παναγιώτης Ι. Παναγόπουλος (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-92732-3-7
ISBN (10ψήφιο): 960-92732-3-8
Βάρος: 0.813 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
25.36
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.57
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παναγόπουλος, Αλέξιος Π.
Ο Αλέξιος Π. Παναγόπουλος γεννήθηκε στο Άνω Καστρίτσι Ρίου Πατρών το 1966. Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Πάτρα. Σπούδασε νομικά, θεολογία και φιλοσοφία στα Παν/μια του Βελιγραδίου, της Σόφιας του Α.Π.Θ. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης σε πανεπιστημιακούς και άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και δίδαξε στο South West University Neofit Rilski-Blagoevgra,. στη ΠΑΤΕΣ- ΣΕΛΕΤΕ Πάτρας, στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, κ.α. Είναι μόνιμος καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση στο Ενιαίο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών. ΄Ελαβε μέρος σε μεταπτυχιακά σεμινάρια ευρωπαϊκών πόλεων, όπως στη Γενεύη, στο Παρίσι, στο Μόναχο, στη Βιέννη, στο Βελιγράδι, Σόφια, Κων/πολη, στο Ισραήλ και στην Αμερική. ΄Εχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και μια σειρά βιβλίων, ιστορικού, παιδαγωγικού, νομικού και φιλοσοφικού περιεχομένου. ΄Εχει βραβευθεί για έργα του, όπως από την Εταιρεία Αχαϊκών Μελετών, το 1998. Είναι μέλος επιστημονικών, εκπαιδευτικών και πολιτικών Συλλόγων της Σερβίας και των Βαλκανίων, όπου και έχει δραστηριοποιηθεί. Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος. Τακτικός εισηγητής στην Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών. Αιρετός σύμβουλος τοπικού Δ.Σ. ΠΕΘ Πατρών. Τέως Αιρετός στο Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ευρυτανίας και τέως έκτακτος εκπρόσωπος στη γενική συνέλευση ΟΛΜΕ. Πολιτευτής στο Δήμο Ρίου. Τέως Αρθρογράφος στην εφημερίδα "η Φωνή του Ρίου", μέλος των Γνωμοδοτικών Επιτροπών Παιδείας, Νεολαίας και Ονοματοθεσίας του Δήμου Ρίου. Βιβλία του έχουν προλογίσει ή έχουν εκφραστεί βιβλιοκριτικά γι΄ αυτά, σημαίνοντα πρόσωπα του ακαδημαϊκού, πολιτικού και εκκλησιαστικού βίου. Η δραστηριότητά του συγγραφική και ομιλητική, περιστρέφεται γύρω απο τον ευρύ χώρο της επιστημονικής του κατάρτισης, με μιά τάση εκλαϊκευσης της γνώσης, απευθυνόμενος τόσο πρός τον επιστήμονα, όσο και τον απλό πολίτη. Περί του συγγραφέα και του έργου του μπορείτε να ενημερωθείτε από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο www.mathisis.com αναζητώντας με το όνομα: "Παναγόπουλος Αλέξης", ενώ με το συγγραφέα επικοινωνείται στο e-mail:alexpanago@acn.gr.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.